Welke kerstnummers mogen niet ontbreken in mijn kerstmis afspeellijst?

kerstmis afspeellijst
Hoewel ik zeer tevreden ben met Google Play Music All Access is er toch één ding minder handig ten opzichte van Spotify. Je kunt met gemak tienduizenden afspeellijsten van Spotify gebruikers op het web vinden en er zijn vele sites die zich alleen maar bezighouden met het aanbieden afspeellijsten voor Spotify gebruikers. Dat is (absoluut) niet het geval voor Google Play Music All Access en ik heb na de overstap naar de muziekdienst van Google dan ook handmatig nieuwe afspeellijsten moeten maken.

Dat is niet erg want juist doordat je bij Spotify heel gemakkelijk andermans afspeellijsten integreert in je eigen had ik er daar wel een beetje een zooitje van gemaakt. Je kopieert zo even 50 nummers uit een lijst naar je eigen afspeellijst zonder dat je controleert of er dubbele nummers tussen staan of dat je meerdere uitvoeringen van hetzelfde nummer hebt.

En nergens kwam dat meer tot uiting dan in mijn kerstmis afspeellijst in Spotify. Een paar honderd nummers die bijna allemaal uit andermans lijsten kwamen. Minstens 10 keer ‘Santa Baby’ en ‘Winter Wonderland’ aangezien werkelijk elke artiest wel minstens 1 kerstalbum geproduceerd heeft. Reden om ook de kerstmis afspeellijst opnieuw handmatig samen te gaan stellen in Google Play Music.

Ik heb er echter nog geen 30 nummers in staan op dit moment en dat vind ik eigenlijk te weinig. Als ik een paar uur naar kerstmuziek wil luisteren dan wil ik niet dat dezelfde nummers meerdere keren voorbij komen en dus zoek ik nog naar goede tips die ik kan toevoegen. Ik deel mijn kerstmis afspeellijst natuurlijk (hoewel je daar alleen maar wat aan hebt als je ook All Access gebruiker bent) maar in plaats van zelf tips te geven en dagenlang sites af te struinen op zoek naar lijstjes met kerstnummers leek het me aardig om het jullie te vragen.

Welke nummers hoor jij graag in deze kerstperiode en zouden ook niet misstaan in mijn afspeellijst? Welke uitvoeringen van bekende kerstnummers zijn wat minder bekend maar mogen niet ontbreken? Hoe unieker hoe beter want Last Christmas en Driving Home For Christmas, die ken ik al wel natuurlijk. Laat het mij – en andere lezers – weten in de comments.

Als ik zelf deze vraag zou beantwoorden dan heb ik bij deze ook vijf suggesties die in *jouw* afspeellijst zouden moeten voorkomen:

 • Baby It’s Cold Outside door Willie Nelson en Norah Jones;
 • Thank God It’s Christmas door Queen;
 • The Power of Love door Frankie Goes To Hollywood;
 • 2000 Miles door The Pretenders;
 • Winter Wonderland door Macy Gray.

Maar jij hebt vast andere …. ;)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (12) Write a comment

 1. Peter Autey – Walking in the air
  Elvis Presley – Lonely this Christmas
  Fairy tale of New York – the Pogues
  Winter Wonderland – Annie Lennox (Eurythmics)
  U2 – Christmas (Baby Please come home)
  Frank Sinatra – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (Of Michael Bublé)
  Johnny Cash – Little Drummer Boy

  Oeps… meer dan vijf dus ik stop maar even :D

  Reply

 2. Happy X-mas (war is over) – John Lennon
  Christmas is a friend of mine (Fay Lovsky)
  Wish I was home for christmas (Jona Lewie)

  Reply

 3. Hallo lieve Raymond!

  Ik waarschuwde je al dat je een beest in me losmaakt als je me vraagt om tips voor kerstmuziek. Ik heb mijn iTuneslijst ‘Kerst’ van vorig jaar er nog eens bij gehaald. Er staan meer dan 60 nummers in. Die zal ik niet allemaal in deze reactie zetten, hoor :) Maar ik vind ze allemaal prachtig!
  Je moet weten dat ik kerst geweldig vind! Het is de enige periode van het jaar waarin in kitsch toesta. Zowel in muziek als in versiering :)
  Plus; ik gebruik kerst als een extra excuus om al mijn dierbaren een brief te schrijven waarin ik terugblik op onze vriendschap van het afgelopen jaar. Kleffe boel :D
  Genoeg geouwehoerd. Over naar de muziek. Ik heb het een beetje gecategoriseerd. Ze zijn allemaal even belangrijk (als tip). Enjoy!

  Grappig:
  Santa Claus looks like my daddy – Danny Kaye
  It’s gonna be a cold, cold Christmas – Dana
  Merry Xmas everbody – Slade
  All I want for Christmas is my two front teeth – ?
  Rudolph the red noses reindeer – Bing Crosby (geinige versie!)
  Run, Rudolph run – Chuck Berry
  The little boy that Santa Claus Forgot – Johnny Adams
  Jingle bell Rock – Bobby Helms
  Rockin’ around the Christmas tree – Lynn Adamson
  Lonely this Christmas – Mud

  Mijn klassiekers:
  Stop the Cavalry – Jona Lewie
  Christmas through your eyes – Gloria Estafan
  Christmas was a friend of mine – Fay Lovsky
  Wonderful Christmastime – Paul McCartney
  Little drummer boy – Nana Mouskouri (EN DE VERSIE VAN BONEY M.)
  Another lonely Christmas – Prince (Zoooo fout. maarja…)

  Hier laat ik het bij. Toch nog superdepuper veel geworden, excuses… Twee andere belangrijke kerstnummers bewaar ik voor een andere keer. Misschien ga ik er namelijk nog een blog over schrijven :)

  Hopelijk zit er iets voor je tussen!

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top