De Goodreads 2014 leesuitdaging

Welke boekenliefhebber neemt zich nou niet voor om in een nieuw jaar meer te gaan lezen dan afgelopen jaar? Maar ja, dan komt er ongetwijfeld weer wat tussen – wie heeft er tegenwoordig nou tijd om te lezen? – en ietwat triest kijk je aan het einde van een jaar terug op al die mooie boeken die je had *willen* lezen. Waarna je je voorneemt om volgend jaar toch echt eens meer te gaan lezen.

goodreads leesuitdagingEn dus moet je misschien een betere stok achter de deur hebben dan alleen die goede voornemens waar je je toch niet aan gaat houden. Het jaar is nog maar net begonnen maar bij Goodreads kun je al weer meedoen aan de 2014 Reading Challenge. De leesuitdaging voor 2014. OK, je moet er dan wel een account voor aanmaken en bij voorkeur ook over vrienden beschikken op dit sociale netwerk voor boekenliefhebbers. Maar behalve dat je jezelf dan uitdaagt op een plek waar iedereen goede leestips heeft, zien al je vrienden ook hoeveel je wilt gaan lezen in 2014.

Diverse vrienden hebben dat vandaag zelfs al gedaan en dan wil ik niet achterblijven. Vorig jaar heb ik maar liefst 92 boeken weten te lezen maar dan moet je weten dat ook manga en verzamelbundels comics meetellen op Goodreads. Ik heb er daarvan nog een hele voorraad ongelezen liggen maar ik steek het een beetje realistisch in en daag mezelf uit om 75 titels te gaan lezen. In de hoop en verwachting dat daarmee tenminste mijn Calibre bibliotheek van ongelezen ebooks niet groter wordt in 2014 en dat ik er meer lees dan ik erbij koop.

goodreads leesuitdaging 2014

Titels die ik (op dit moment) van plan ben te gaan lezen zijn van Lauren Beukes (dankzij het lijstje van Marcel), Lee Child, Philip K. Dick, Robert Silverberg, Bob Shaw, Joe Haldeman, Terry Pratchett en Charles Stross maar dan kan zo anders gaan natuurlijk. Net als met de 20 delen van de Berserk manga die ik nog wil lezen en de Sandman tradepaperbacks die nog in de kast staan te wachten.

Misschien heb je zin om mee te doen aan de leesuitdaging of ben je benieuwd naar wat anderen lezen. Zoek me dan gerust op en voeg me toe. Ik beloof dat ik niet flauw zal doen als je je leesuitdaging niet haalt ;)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (17) Write a comment

  1. Pingback: Lijstjesmaand: mijn boeken(series) top 10 van 2014 - Vakblog

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top