Wat was jouw eerste tweet?

eerste tweet

Het was nog behoorlijk zoeken naar wat je met Twitter kon en moest in het begin. Ook ik wist niets zinnigers te melden dan dat ik oude afleveringen van Geekbrief.TV – een webshow over gadgets en technieuws – aan het kijken was voor mijn eerste tweet. De twee jaren daarna deed ik nog steeds maar heel weinig met Twitter en gingen er maanden voorbij zonder zelfs maar één tweet geplaatst te hebben. Ik ben het pas in 2010 vaker gaan gebruiken, zie ik in mijn eigen gedownloade twitterarchief.

Omdat het morgen 8 jaar geleden is dat de allereerste tweet van mede-oprichter Jack Dorsey geplaatst werd heeft Twitter een pagina geopend waar je niet alleen je eigen eerste tweet kunt terugzoeken maar ook die van anderen. En moedigt Twitter je aan om die eerste tweet nogmaals te twitteren en te voorzien van de hashtag #FirstTweet.

De kans is groot dat vandaag en morgen de Twitter tijdlijn overspoeld wordt met tweets als ‘Ik probeer dat Twitter ook eens’ of ‘Hoi allemaal’ maar dan weet je nu in elk geval waarom ;-)

En wat was jouw eerste tweet?

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (11) Write a comment

  1. Ze kunnen beter naar de tweede tweet vragen want die is misschien iets minder voorspelbaar :-) Mijn 1e tweet was “waarom doen we dit niet gewoon in de mail dan? Ik snap er niks van” :)

    Reply

  2. hallo Raymond, nu las ik de afgelopen dagen wel zo’n interessant boekje over de social media, ik wil je dit niet onthouden. ik ressorteer je NIET onder de senioren, maar misschien is het een tip voor andere(n) (senioren). Het haalt je echt over de drempel! “Social media voor senioren” van Annet van Beuw

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top