BOEKBLAD lezen op Android apparaten met Issuu

Sinds december 2012 heb ik een digitaal abonnement op BOEKBLAD. Dat is prima te lezen via de website zelf maar goed, die tablet heb ik ook niet voor niets en dus probeerde ik vorig jaar dat abonnement aan de praat te krijgen in de Bruna Tablisto app. Een lang verhaal – en mailconversaties heen en weer naar de overigens zeer behulpzame klantenservice – samengevat: ik kreeg het niet aan de praat en ik nam me voor het magazine dan maar te blijven lezen via de site.

Toen ik het nieuwste nummer echter las viel het me ineens op dat de webversie van het magazine via Issuu verspreid werd. En dat je in die omgeving een Issuu account kon aanmaken waarmee wellicht de BOEKBLAD nummers ook te koppelen zouden zijn aan een dergelijk account. Aangezien er ook een Android app van Issuu beschikbaar is leek het me niet onlogisch om het op die manier ook op mijn Android telefoon en tablet te kunnen lezen zodat ik de hele Tablisto app verder kon blijven negeren.

Het goede nieuws is dat het inderdaad werkte op die manier. Het slechte nieuws is dat onderstaande handleiding vooral voor mezelf bedoeld is zodat ik toekomstige BOEKBLAD nummers (hopelijk) zonder problemen ook kan toevoegen aan de Issuu app. Maar goed, ik neem aan dat het vergelijkbaar werkt voor andere betaalde tijdschriften die via Issuu gelezen kunnen worden dus wie weet heeft een ander er ook iets aan.

Waarom makkelijk lezen als het moeilijk kan?

Boekblad Issuu

Inloggen op de website en dan naar het digitale nummer gaan van BOEKBLAD.

Boekblad Issuu

Als je op Click to read klikt kom je in een embedded viewer van Issuu terecht en heb je niet alle opties tot je beschikking. Onderaan staat Open publication en dat is een rechtstreekse link naar de Issuu site zelf waar het nummer staat.

Boekblad Issuu

In die omgeving kun je het magazine lezen natuurlijk maar ook rechtsbovenaan inloggen.

Boekblad Issuu

Je hebt geen apart inlogaccount voor Issuu nodig als je inlogt met 1 van de sociale netwerken. Google+ is handig want ik wil het straks in de Android app lezen en dan is inloggen met je Google account het snelste. Tenzij je al een Issuu account hebt natuurlijk, dan heb ik niks gezegd.

Boekblad Issuu

Nadat je ingelogd bent moet je eerst de uitgever/het kanaal van het tijdschrift volgen op Issuu. Ik weet niet precies waarom maar ik kreeg de rest niet voor elkaar zonder deze stap te nemen.

Boekblad Issuu

Volg je eenmaal dat tijdschrift, dan kun je het toevoegen aan je eigen boekenstapel in Issuu. Als je op Add to klikt heb je de mogelijkheid om eerst een nieuwe stapel te maken en vervolgens het nummer aan die stapel toe te voegen. Ik heb de laatste vijf nummers toegevoegd aan een stack Boekblad.

En dat is alles! Eenmaal toegevoegd aan de stapel(s) in je Issuu account kun je elders inloggen op Issuu.com om de nummers te lezen maar ook de Android app installeren, inloggen via je Google+ inloggegevens en daar bij de stacks de nummers teruglezen.

Ik zou het nog veel meer waarderen als BOEKBLAD in een hoog resolutie PDF formaat gedownload en gelezen kon worden  – de webversie via Issuu is lage resolutie – maar ja, dat zou praktisch en gemakkelijk zijn voor alle betalende digitale abonnees met een iPad of Android tablet. En waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top