Zo zet je de filters op je Twitter webmeldingen weer uit

In april kondigde Twitter aan ook met notificaties te komen voor twitter.com. Middels een popup zou je webmeldingen gaan krijgen zodra iemand je ging volgen, je een DM kreeg, iemand je vermeldde in een tweet of één van je tweets retweette. De afgelopen maanden is dat voor alle Twitter gebruikers ook doorgevoerd en als je gebruik maakt van de webversie van Twitter, dan zal het je ongetwijfeld opgevallen zijn.

Wat niet meteen duidelijk was – en ik zag het ook pas enkele dagen geleden – is dat Twitter standaard een eigen selectie maakt van wat ze je wel laten zien in de webmeldingen en wat niet. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Facebook is het ook volslagen onduidelijk hoe Twitter precies die selectie maakt, laat staan dat je daar invloed op uit kunt oefenen. Heb je niet zo veel vertrouwen in de filters die Twitter nu ineens hanteert dan kun je dit bij de instellingen weer uitzetten zodat je alle retweets, mentions enz weer in een popup te zien krijgt. Of natuurlijk alle webmeldingen uitzetten als je helemaal niet gediend bent van die popups.

De instellingen voor de webmeldingen kun je in het tandwielmenu onder de instellingen vinden. Daar vind je dus nu standaard de volgende opties terug:

twitter webmeldingen
Natuurlijk kun je alle vinkjes weghalen als je geen popups meer wilt op twitter.com maar bij de eerste drie opties heb je de mogelijkheid om ‘Voor jou gepersonaliseerd’ (of ‘Tailored for you’) in het pulldown menuutje te wijzigen naar ‘Door iedereen’ (of ‘By Anyone’).

twitter webmeldingen
Op die manier heb je in elk geval zelf weer controle over wat je te zien krijgt in je browser! Oh en als je de instellingen voor de webmeldingen aangepast hebt, controleer dan ook even de instellingen voor de emailmeldingen. Deze zijn nu ook deels voorzien van pulldown menu’s die filteren op wanneer je wel of niet een mailtje krijgt. Je kunt daar tegenwoordig ook alle mailtjes in één keer uitzetten.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (7) Write a comment

  1. Pingback: Zo zet je de filters op je Twitter webmeldingen...

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top