De VakantieBieb is deze zomer weer open

vakantiebieb
Nadat in de zomer van 2013 de Bibliotheek de eerste editie van de VakantieBieb app introduceerde bestempelde ik deze als de beste ebookdienst die op dit moment door de Nederlandse openbare bibliotheken geboden wordt. Meer dan 50 Nederlandstalige ebooks werden als iOS en Android app ruim 7 weken gratis beschikbaar gesteld aan leden en niet-leden. Eind september kwam er een vervolg toen de VakantieBieb de digitale deuren opnieuw opende voor de herfstvakantie. Deze keer met 33 nieuwe titels die gedurende 4 weken te lezen waren in de app. Eind oktober sloten de deuren van de VakantieBieb maar gingen ze van 9 december t/m 25 januari 2014 weer open tijdens de kerstperiode met een recordaantal van 85 titels.

vakantiebieb zomer 2014Een voorjaarsvakantie en meivakantie gingen dit jaar voorbij zonder dat de VakantieBieb geopend was maar aan het wachten komt nu een eind met de tweede zomervakantie-editie. Vanaf vandaag tot 31 augustus is de VakantieBieb app weer gevuld is met nieuwe titels.

Deze keer zijn er “slechts” 46 ebooks te vinden in de app (waaronder 12 voor kinderen) maar zitten daar wel meerdere titels tussen van auteurs die je ook in de Bestseller 60 tegenkomt. Met paradepaardjes als o.a. Toen ik je zag van Isa Hoes en de Nederlandse vertalingen van de dikke pillen Spel der Tronen (George R.R. Martin) en Gevangen (Stephen King) kun je in elk geval weer eventjes vooruit.

Ga je deze zomer op vakantie naar Kroatie, Languedoc, Portugal, IJsland of Zuid Engeland? Dan heb je geluk want dit jaar zitten er ook een vijftal reisgidsen in de collectie van de VakantieBieb. Onderweg daar naar toe kun je ook nog eens kijken of digitale tijdschriften iets voor je zijn want eveneens nieuw is het aanbod van vijf tijdschriften van Sanoma.

De volledige lijst met titels vind je hier als PDF.

In tegenstelling tot wat er in de lijst staat gaat het bij het boek van Marcel van Driel om het eerste deel van zijn Superhelden.nl boeken overigens. Ik verheug me in elk geval op de boeken van Saskia Noort aangezien ik nog nooit iets van haar gelezen heb. En welke ga jij lezen?

Update 1-7-2014: Marcel van Driel bevestigt via Twitter dat het toch echt Superhelden2.nl gaat worden in de VakantieBieb app. Snel dus deel 1 downloaden en lezen en na de toekomstige update deel 2 :) / De Bibliotheek meldt dat twee van de tijdschriften (Autoweek en Hard Gras WK Special) eveneens nog toegevoegd gaan worden middels een update.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (28) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top