Van Kooten en De Bie gaan met hun tijd mee op YouTube

van kooten en de bie
Nadat enkele jaren geleden Van Kooten en De Bie al experimenteerden met pakketjes downloadbare videocontent, kondigde Wim de Bie vanochtend op Twitter aan dat er nu een heus YouTube kanaal is waar (te zijner tijd) alle video’s op te zien zullen zijn.

Op dit moment zijn er bijna 50 video’s te vinden, verdeeld over zeven playlists, hoewel dit snel uitgebreid zou moeten worden met (veel) meer. Zo is er nu nog slechts 1 aflevering te vinden van Keek op de Week maar staat bij de omschrijving dat op termijn alle afleveringen toegevoegd zullen worden uit de bijna 5 jaar dat het programma werd uitgezonden.

van kooten en de bieAlle video’s beginnen met een keurmerk van het Simplisties Verbond om aan te geven dat het officiële video’s zijn hoewel het materiaal zelf (volgens mij) vooral bestaat uit gedigitaliseerd VHS materiaal en niet de versies die eerder op DVD zijn uitgegeven. De video’s zijn dus niet opgepoetst voor het HD tijdperk maar aan de andere kant is er dus ook niets aan bewerkt of uit verwijderd natuurlijk. Het is alsof je die oude videobanden hebt teruggevonden waar je vroeger de afleveringen op had opgenomen ;)

Mocht je, net als ik, fan zijn van Van Kooten en De Bie dan kun je nu dus behalve de dvd’s aanschaffen, ook gratis de video’s streamen via hun YouTube kanaal. Bijvoorbeeld met de YouTube app op je Apple TV of Chromecast want het is toch net wat leuker om ze op tv terug te zien.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (6) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top