Weetjes zoeken met Google: I’m feeling curious

i'm feeling curious
Misschien verveel je je wel eens? Misschien wil je je triviale feitenkennis wat oppoetsen? Misschien ben je druk bezig met dingen te doen die je niet hoeft te doen zodat je niet aan de slag hoeft te gaan met de dingen die je wel zou moeten doen?

Hoe dan ook, Google heeft een nieuwe functie geïntroduceerd in de zoekmachine om de tijd mee te verdrijven (en die nuttiger is dan het Zerg rush spelletje waarbij je letters moet kapotklikken hoewel het niet per se leuker is). Door het intikken van I’m feeling curious toont Google meteen een klein venster onder de zoekbalk en boven de rij met zoekresultaten waarin een willekeurig weetje wordt getoond in een tekstballon.

i'm feeling curious
Google put uit Wikipedia en tientallen andere sites voor de weetjes en verwijst ook (keurig) naar de bron van de trivia. Heb je zin om meer weetjes te zien? Dan klik je gewoon op Ask another question om telkens een nieuwe wetenswaardigheid te krijgen.

i'm feeling curious
Het werkt helaas alleen bij de Engelstalige versie van Google maar dat kun je bij de Nederlandse Google doen door in de URL aan te geven dat je de Engelstalige versie van Google.nl wilt gebruiken. Zet https://www.google.nl/webhp?hl=en in je bookmarks en dan werkt het zonder problemen. Je ziet dat je nog steeds bij Google Nederland zoekt maar dat de knoppen onder de zoekbalk Engelstalig zijn geworden.

i'm feeling curious

En dan heb je al snel veel nieuwe weetjes om familie en vrienden mee te imponeren ;)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top