Een prepaid Bliyoo (maand)abonnement met de Bliyoo cadeaukaart

bliyoo cadeaukaart
Ook al kun je een abonnement op de ebook (en digitale tijdschriften)dienst Bliyoo per maand opzeggen, niet iedereen heeft er zin in om een abonnement te starten als je alleen tijdens de kerst- of zomervakantie digitaal wil gaan lezen. Je moet er toch weer aan denken om het abonnement op tijd te beëindigen bijvoorbeeld.

Gelukkig is Nederland het land van de prepaid- en cadeaukaarten en is het inmiddels ook mogelijk om bij de Bruna een Bliyoo cadeaukaart te kopen waarmee je een (automatisch eindigend) maandabonnement cadeau kunt geven. Of voor jezelf kunt gebruiken om één maand lang gebruik te maken van Bliyoo tijdens een vakantie zonder je zorgen te hoeven maken dat je vergeet op te zeggen.

Browsen bij de Bruna winkel

Het is even zoeken bij je lokale Bruna winkel vermoed ik want zoals gezegd houden we in Nederland erg van cadeaukaarten en heeft de Bruna (in Deventer in elk geval) een enorme voorraad kaarten voor elke denkbare webdienst of winkel. De witte Bliyoo cadeaukaarten vallen echter wel op en ik stond al snel bij de kassa om af te rekenen.

Ik zag gelukkig net op tijd dat ik een verkeerde cadeaukaart te pakken had want er blijken drie verschillende Bliyoo cadeaukaarten te zijn: eentje voor elke abonnementsvorm die ze hebben. Eén cadeaukaart is voor een maandabonnement op de digitale boeken, eentje is voor een maandabonnement op de digitale tijdschriften en de derde variant is voor het combinatie van zowel boeken als tijdschriften. Goed, dat stond in kleine letters vermeld bij de advertentie op de Bliyoo site en het staat ook tijdelijj op de kaarten zelf maar in de winkel werd niet aangegeven dat er meerdere varianten te koop zijn. Opletten dus dat je niet met de verkeerde cadeaukaart thuis komt.

Het prettige is wel dat je exact hetzelfde betaalt voor een maandabonnement via cadeaukaarten als dat je met het reguliere Bliyoo abonnement zou moeten betalen: €9,95 voor alleen de boeken of alleen de tijdschriften en €14,95 voor de combinatie van beide. Aangezien ik nog bezig ben met het testen van de Icarus Illumina ereader (de ereader waar de Bliyoo app op kan draaien) schafte ik de cadeaukaart voor de boeken aan.

bliyoo cadeaukaart

Inwisselen op de Bruna site

Het verzilveren van de cadeaukaart is daarentegen de eenvoud zelf. Dit kun je doen op de site van Bliyoo maar ook in de app als je die al geïnstalleerd hebt. Daar kun je in het menu kiezen voor ‘Code inwisselen’ maar via de site maak je gebruik van de inwisselpagina.

bliyoo cadeaukaart inwisselen
Bruna houdt van opties geven want ook bij het inwisselen heb je de keuze uit drie opties. De eerste optie is 30 dagen toegang waarbij dit niet automatisch verlengd wordt. De tweede optie is dat je de cadeaukaart kunt gebruiken om alsnog wel een abonnement te nemen op Bliyoo maar waarbij je zowel de gratis maand toegang krijgt als de maand van de cadeaukaart. Feitelijk neem je dan dus een abonnement waarbij je pas na twee maanden gaat betalen. De derde en laatste optie is het gebruiken van de cadeaukaart om 1 maand korting te krijgen op je al eerder afgesloten abonnement. Handig als je de cadeaukaart van een ander ontvangt die niet wist dat je al een abonnement had.

Na het selecteren van de optie waar je gebruik van wilt maken moet je een Bruna account aanmaken (of inloggen met je bestaande account) en bij de bevestiging van je gegevens de cadeaukaartcode invullen.

bliyoo cadeaukaart inwisselen
De formulering “30 dagen toegang zonder abonnement” blijkt niet helemaal correct te zijn in het volgende scherm want je sluit wel degelijk een maandabonnement af. En betaalt die met de cadeaukaartcode op het moment dat je op “Plaats je bestelling” klikt.

En daarmee heb je dus nu een 30 dagen-abonnement gekregen op Bliyoo. Je kunt dat nakijken op je accountpagina en daar zie je ook op welke datum je abonnement afloopt. Net als de bevestiging dat het niet automatisch verlengd zal worden.

bliyoo cadeaukaart accountinfo
Kaartje cadeau

Cadeaukaarten zijn voor digitale webdiensten een uitstekende manier om ze te gebruiken zonder meteen vast te zitten aan een abonnement dat je per se moet koppelen aan je bankrekening of creditcard. De cadeaukaarten van Bliyoo zijn tot 1 jaar na aanschaf te gebruiken – ze worden geactiveerd bij de kassa op het moment dat je ze koopt – en dat betekent dat je zelf kunt bepalen wanneer je de tijd hebt om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken.

Daarnaast zit je nergens aan vast, in tegenstelling tot het reguliere abonnement dat je zelf moet opzeggen, en heb je alleen een geldig mailadres nodig om gebruik te maken van Bliyoo. Wil je dus geen vast abonnement en alleen af en toe lezen via Bliyoo? Dan kun je jezelf het beste tracteren op die Bliyoo cadeaukaart.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (7) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top