Ebookalarm: ebooks (van Singel Uitgeverijen) één dag in de aanbieding

ebookalarm logo
Het heeft vele jaren geduurd maar eindelijk zijn er ook in Nederland elke maand diverse acties en tijdelijke aanbiedingen van ebooks te vinden. Dit maakt het mogelijk om soms heel voordelig Nederlandstalige ebooks te vinden maar dan moet je natuurlijk wel weten wanneer welke titels in de aanbieding zijn. Elke maand probeer ik een kort overzicht te maken van de acties van verschillende uitgeverijen en ebookwinkels maar Singel Uitgeverijen schroeft sinds eind januari 2016 de frequentie verder op met een nieuwe ‘ebook van de dag’ actie: het ebookalarm.

Ebookalarm

Het idee achter Ebookalarm is eenvoudig: elke dag vind je een nieuwe titel op de site die alleen die dag in de aanbieding is. Het voordeel kan oplopen tot 80% waarbij de titels voor ofwel 2 danwel 3 euro verkocht worden, afhankelijk van de oorspronkelijke prijs. Titels die maximaal 10 euro kosten worden voor 2 euro verkocht terwijl duurdere titels voor 3 euro te verkrijgen zijn die dag.

ebookalarm voorbeeld
Het bijzondere van deze actie is dat deze titel niet bij alle ebookwinkels met korting te verkrijgen is. Singel Uitgeverijen werkt samen met Kobo om een iets exclusievere manier te organiseren waarmee je gebruik kunt maken van het voordeel en waarschijnlijk om het uberhaupt mogelijk te maken elke dag een andere titel gedurende 24 uur in de aanbieding te kunnen doen.

ebookalarm kobo
Hoe dan ook, je hebt de kortingscode nodig die op de site bij het ebook van de dag wordt getoond. Die code kun/moet je invullen (als promocode) tijdens het bestellen om de korting te kunnen claimen.
ebookalarm kobo bestelling
De kortingscodes zijn niet bij andere ebookwinkels te verzilveren en je zult dus ook een Kobo account moeten aanmaken, mocht je die nog niet hebben.

Welke titels kun je wanneer kopen?

Singel Uitgeverijen omvat (de titels van) Nijgh & Van Ditmar, Querido, De Arbeiderspers, Athenaeum en Uitgeverij Q. Er lijkt daarmee dus voldoende aanbod te zijn om elke dag een andere titel in de aanbieding te kunnen doen.

In beginsel zul je elke dag op de site moeten kijken om te zien welke titel die dag in de aanbieding is. Ebookalarm is echter ook te vinden op Facebook en Twitter waar dagelijks de nieuwe titels eveneens als updates voorbij komen. De site heeft ook (een verborgen) RSS-feed waardoor je je kunt abonneren en automatisch elke dag de nieuwe titel in je feedreader te zien krijgt.

Wil je van te voren weten welke titels de komende dagen in de aanbieding zullen zijn? Dan kun je je via de site van ebookalarm abonneren op de nieuwsbrief. Elke vrijdag krijg je dan een overzicht van de titels die de komende zes dagen voorbij gaan komen inclusief de prijs.

ebookalarm nieuwsbrief
Nou is dit geen reclame voor de titels van Singel Uitgeverijen. Ik vind het echter wel een interessante manier om met ebookacties om te gaan die compleet afwijkt van hoe bijvoorbeeld uitgeverijen VBK en Dutch Media dat met Elly’s Choice doen. In plaats van een abonnement waar je maandelijks een selectie van titels krijgt, kun je bij Ebookalarm elke dag een aanbieding vinden en zelf bepalen of je die titel 2 of 3 euro waard vindt. De kans dat je minstens één keer per maand een titel vindt die je wilt lezen lijkt me dan ook een stuk groter. Al was het maar dat er bij Ebookalarm drie keer zo veel titels in de maand voorbij komen als bij Elly’s Choice.

Ik denk dat het wel verstandig zou zijn om een beschrijving van het boek toe te voegen aan de site zodat je beter kunt inschatten of het boek de moeite waard is om te kopen en te lezen. Nu moet je eerst doorklikken naar de site van Kobo om te zien waar het boek over gaat en dat lijkt me een onnodige drempel.

Update 18 maart 2018

In januari 2018 ging de site ebookalarm.nl offline (naar eigen zeggen door een serverstoring) en keerde Ebookalarm op 16 maart 2018 uiteindelijk terug met een ander formaat.

Geen dagaanbiedingen meer met codes die alleen bij Kobo ingewisseld kunnen worden. Ebookalarm wordt nu door Singel Uitgeverijen gebruikt voor de ebookacties die ze voor hun titels houden. Elke maand is er een maandactie waar meerdere titels bij betrokken zijn en die ook gewoon bij alle ebookwinkels voor die prijs verkrijgbaar zijn zonder codes. Enerzijds maakt dat titels toegankelijker voor een breder publiek maar anderzijds zijn de reguliere kortingen een stuk minder hoog dan de dagaanbiedingen die meestal voor 2 of 3 euro gingen.

Naast de maandelijkse aanbiedingen worden oudere titels van 1 of 2 auteurs (vooral als ze een nieuwe titel hebben die maand) in het zonnetje gezet met een eigen actie. Dit is wat andere uitgeverijen ook doen en Ebookalarm is daar nu dus de versie van Singel Uitgeverijen van. De acties zal ik elke maand meenemen in het overzicht dat ik zelf bijhoud van actuele ebookacties.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (17) Write a comment

 1. reeds twee dagen op rij neemt kobo de kortingcode niet aan. wat kan hiervan de oorzaak zijn ?

  Reply

  • Wellicht toch een foutje bij het overnemen van de kortingscode? Of per ongeluk een verlopen code van de dag(en) ervoor proberen te gebruiken? Ik heb de code van gisteren zonder problemen kunnen gebruiken (dat zie je ook in de schermafdruk in de blogpost) en Kobo accepteerde die van vandaag ook gewoon. Die van vandaag is EBA5832 en die werkt niet voor jou?

   Reply

   • Wat ik heb gedaan :
    1. Ik heb een Kobo-account
    2. Ik heb me aangemeld bij ebookalarm en het inschrijfproces voltooid door op de bevestigingsmail te reageren. Ik heb evenwel nog geen nieuwsbrief ontvangen via email vanwege ebookalarm. Ik heb echter begrepen dat die wekelijks komt, dus ik wacht af.
    3. Ik zocht dus de aanbieding van de dag op via de website van ebookalarm
    4. Wanneer ik op de knop ‘kopen bij Kobo” drukte kwam ik op de website van Kobo terecht om te bestellen, met een zoekvenster om de gezochte titel in te vullen. Bovenaan rechts stond “Hoi, Rita”, bewijs dat mijn account bij Kobo wordt herkend.
    5. In het zoekvenster gaf ik de titel in van het boek dat in aanbieding stond, dat zette ik in het winkelmandje.
    6. Ik klikte op afrekenen en koos voor betaling via paypal, ik kreeg een venstertje om de kortingscode in te vullen en vulde in EBA5832 (met hoofdletters). Ik kreeg dan een roze foutmelding boven het venstertje dat de kortingcode niet kon toegekend worden. (“Het is niet gelukt deze kortingscode toe te passen. Misschien komen je artikelen niet in aanmerking voor deze korting of is je code vervallen. “)
    Gisteren had ik hetzelfde voor met De veteraan van Johan Faber, maar toen kreeg ik al automatisch 5 euro korting van Kobo vanwege eerste bestelling, dus dacht ik dat ik daar bovenop de kortingcode niet meer kon gebruiken en heb ik het zo gelaten. Dat boek heb ik dus 3,94 euro betaald.
    Vandaag probeerde ik dus terug met het boek Het woeden der gehele wereld van Maarten ‘tHart. Nu kreeg ik geen 5 euro korting meer, maar ook de kortingcode werd weer geweigerd. Ik probeerde gaandeweg van alle stappen screenprints te maken, maar klikte op het einde hierbij per ongeluk op de knop Aankoop voltooien, dus heb ik vandaag de volle pot van 7,99 euro betaald.
    Ik heb dus ondertussen twee boeken gekocht, maar nog geen enkele is gelukt aan 1,98 euro.
    Wat loopt er mis ?

    Reply

    • Ik dacht nog even dat het verschil maakt of je via de site van ebookalarm naar het boek bij Kobo gaat (via de knop ‘Koop bij Kobo’) maar ook als ik rechtstreeks zoek bij kobo op ‘het woeden der gehele wereld’ werkt de code gewoon bij mij zoals je zou verwachten.

     Ik zou het probleem even voorleggen bij de helpdesk van Kobo want het lijkt dan eerder een probleem met je account te zijn.

     Reply

     • Dat is intussen gebeurd. Ik zou binnen de 48 uur een reactie mogen verwachten. Dank voor het mee-denken.

     • @Rita Ik zie (nu pas want dat wordt alleen maar in mijn dashboard getoond) dat je een Belgisch mailadres hebt. Ik vrees dat dit wel eens de reden zou kunnen zijn: dat de codes niet werken buiten Nederland. Mocht Kobo dat bevestigen, dan hoor ik dat graag zodat ik het bij de uitgeverij kan navragen.

     • Ik merkte ook al dat bij Kobo, wanneer je de klantendienst wil contacteren er geen belgisch vlaggetje bijstaat, wel een nederlands. Ik dacht ook al een beetje in die richting. Ik wacht de reactie van Kobo af en laat het je weten. Ik zou dit wel erg jammer vinden. Kobo wordt ook in Belgie verkocht, dus dat zou dan wel niet democratisch zijn. Of heeft het misschien met uitgeverijen en auteursrechten te maken ???

 2. Ondertussen heb ik zowel contact opgenomen met Singel Uitgeverijen/Ebookalarm en ook met de klantendienst van Kobo. Ik vroeg aan de uitgeverij of de kortingcodes misschien enkel werkten in Nederland en niet in België en of hieraan geen mouw kon worden gepast . De uitgeverij heeft nu me volgend goed nieuws gemaild : “Het bleek inderdaad dat ‘België’ als land niet was aangevinkt waarbij de kortingscode actief was, Kobo heeft nu alle toekomstige codes daarvoor ook acceptabel gemaakt. ” Ondertussen werken de kortingcodes ook voor mij (en gans België) zonder probleem. Ik zal in de toekomst zeker nog vaak met veel plezier van deze promoties gebruik maken.

  Reply

 3. Hai,

  Nadat de site van ebookalarm maanden uit de lucht is geweest, deze week een ‘hernieuwde’ website ….. die volstrekt nep blijkt. Het dagelijkse aanbod is kennelijk van de baan en er wordt melding van ‘aanbiedingsprijzen’ die helemaal geen aanbieding blijken te zijn. Het zou als uitgever mijn eer te na zijn om met een dergelijke bedriegerij terug te komen …….

  Reply

  • Ik kreeg de mail afgelopen vrijdag en heb de tekst bijgewerkt van deze blogpost. Het is niet volstrekt nep maar het speciale van Ebookalarm is er nu helaas wel van af. Singel heeft kennelijk besloten de eigen reguliere acties – elke uitgever kiest tegenwoordig wel een aantal titels elke maand uit waar gedurende een maand korting op gegeven wordt – onder de vlag van Ebookalarm te promoten.

   Dat is op zich geen gek idee want ik ben met mijn eigen overzicht van ebookacties begonnen omdat het totaal niet duidelijk is wanneer welke titels in de aanbieding zijn maar het speciale karakter van dagaanbiedingen met hoge korting is er nu van af.

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top