Je Kobo ereader resetten (naar fabrieksinstellingen)

Ereaders zijn relatief eenvoudige apparaten maar dat wil niet zeggen dat je er geen problemen mee kunt krijgen. Integendeel, door de combinatie van minder krachtige (goedkopere) hardware, complexe software en soms problematische (hoeveelheden) ebooks is het heel gemakkelijk om een ereader vast te laten lopen of problemen te krijgen met bepaalde ebooks.

Gelukkig kun je meestal je ereader resetten om deze problemen te verhelpen of zelfs terugzetten naar de fabrieksinstellingen als een simpele reset niet helpt. Hieronder leg ik uit hoe je de verschillende modellen van Kobo ereaders kunt resetten en zowel softwarematig als hardwarematig terug kunt naar de fabrieksinstellingen.

Kobo ereaders

Misschien dat het komt omdat de meerderheid van alle ereaders in Nederland van Kobo afkomstig zijn maar er lijken relatief vaak problemen voor te komen met Kobo ereaders. Ik heb zelf slechts enkele keren een vastgelopen ereader gehad maar ik heb vele malen via mail of Twitter uitleg gegeven aan anderen hoe ze hun volledig vastgelopen Kobo ereader konden herstellen naar de fabrieksinstellingen.

Het zou nog beter zijn als Kobo ereaders robuuster zouden zijn op dit gebied maar in elk geval zijn ze door Kobo voorzien van meerdere mogelijkheden om ze te resetten. Alle ereaders (tot de Aura ONE uitkwam!) kunnen een basisreset uitvoeren met behulp van een verstopt knopje (met behoud van instellingen en ebooks) en softwarematig een reset uitvoeren naar fabrieksinstellingen waarbij alle ebooks en instellingen gewist worden. Vanaf de Aura ONE heb je alleen nog maar de aan/uitknop en gebruik je die dus voor een basisreset.

Is je Kobo ereader helemaal vastgelopen en helpt een basisreset niet? Dan kun je ook nog een handmatige reset doen naar fabrieksinstellingen door een combinatie van fysieke knoppen te gebruiken die verschilt per model ereader.

Basisreset voor de Kobo ereaders met resetknop

Een basisreset gebruik je als je Kobo ereader vastgelopen is. Het is feitelijk niet meer dan geforceerd herstarten waarbij de ereader tijdens het opstarten een aantal zaken controleert.

 • Zet indien mogelijk de ereader uit;
 • Zoek het (hele) kleine gaatje in de onderkant van de ereader. Als je de Kobo Mini hebt zit dat gaatje niet aan de onderkant maar moet je de (verwisselbare) achterkant verwijderen. Heb je een Kobo Aura ONE dan heb je deze optie niet want hier ontbreekt deze resetmogelijkheid;
 • Vouw een paperclip open en schuif het uiteinde in het gaatje. Je kunt ook een stevige naald of een prikbordprikker gebruiken maar een opengevouwen paperclip is de klassieke manier;
 • Duw voorzichtig tot je een klik voelt van het knopje in het gaatje. De ereader start vervolgens opnieuw op (en hopelijk zijn de problemen verholpen).

Softwarematige reset naar fabrieksinstellingen voor alle Kobo ereaders

Helpt een basisreset niet en houd je problemen met je ereader? Dan is het handig om alles op te schonen en opnieuw te beginnen met een lege ereader. Dat doe je door de fabrieksinstellingen te herstellen en daarmee verwijder je dus alle ebooks en (account) instellingen in de hoop dat daarmee ook je problemen verdwijnen.

Zorg ervoor dat je een backup gemaakt hebt van alle ebooks die je niet bij Kobo (of Bol als je dat account gekoppeld hebt met je Kobo account) gekocht hebt. De bij Kobo gekochte ebooks kun je later weer terugsynchroniseren maar de overige ebooks zul je handmatig terug moeten zetten. Let ook op het backuppen van eventuele extra geïnstalleerde lettertypebestanden en zorg dat je je Kobo accountgegevens bij de hand hebt zodat je de ereader weer opnieuw kunt installeren na de reset.

 • Tik in het hoofdmenu op je Kobo ereader op Instellingen;
 • Tik vervolgens op Informatie over het apparaat;
 • Tik op Fabrieksinstellingen onder het kopje Geavanceerd onderaan die pagina;
 • Tik op Nu resetten waarna je ereader aan de slag gaat en minimaal 1 keer herstart. Let op dat dit soms vele minuten kan duren dus wees niet te ongeduldig;
 • Na afloop krijg je de vraag om de ereader aan te sluiten op de pc of aan een wifinetwerk te koppelen en kun je deze weer opnieuw instellen.

Een handmatige reset naar fabrieksinstellingen

Is je Kobo ereader vastgelopen en geeft die geen enkele sjoege meer? Ook al weet je zeker dat de accu vol (genoeg) is? Werkt ook een basisreset niet en kun je niet eens in het menu komen om de ereader te resetten naar fabrieksinstellingen?

Dan kun je als laatste redmiddel ook handmatig een Kobo ereader resetten naar fabrieksinstellingen. Niet elke Kobo ereader heeft dezelfde fysieke knoppen en dus verschilt de werkwijze per type ereader.

Als je de vastgelopen ereader een tijd lang niet gebruikt hebt, hang deze dan enkele uren aan de oplader voordat je de onderstaande stappen uitvoert.

Kobo Touch

 • Hou de Home knop aan de voorkant ingedrukt en schuif een paar keer tegelijkertijd de aan/uitknop naar rechts;
 • Blijf de Home knop indrukken tot je het lampje bij de aan/uitknop snel ziet knipperen. En laat dan pas los;
 • Daarna komt de melding dat je Kobo Touch zich opnieuw aan het instellen is.

Kobo Glo, Aura en Aura HD

 • Hou het knopje voor het licht aan de bovenkant ingedrukt en schuif een paar keer tegelijkertijd de aan/uitknop naar rechts;
 • Blijf het lichtknopje indrukken tot je het lampje bij de aan/uitknop snel ziet knipperen. En laat dan pas los;
 • Daarna komt de melding dat je Kobo Glo, Aura of Aura HD zich opnieuw aan het instellen is.

Kobo Glo HD en Aura H2O

De recente modellen van Kobo hebben de basisreset procedure uitgebreid om een reset naar fabrieksinstellingen uit te voeren:

 • Zoek het (hele) kleine gaatje in de onderkant van de ereader naast de micro-USB aansluiting;
 • Vouw een paperclip open en schuif het uiteinde in het gaatje. Duw zachtjes tot je een klik voelt en de Glo HD of Aura H2O opnieuw opstart;
 • Wanneer je vierkante pictogrammen op het scherm ziet, plaats dan de paperclip opnieuw in het kleine gaatje naast de micro-USB-sleuf en ‘klik’ drie keer achter elkaar;
 • Het scherm van de Glo HD of Aura H2O wordt zwart en toont een melding Kritieke fout. Geen zorgen, dit hoort zo;
 • Tik op het vinkje onderaan het scherm om de ereader opnieuw in te stellen naar fabrieksinstellingen.

Kobo Aura ONE,  Aura Edition 2 en Aura H2O Edition 2

De Kobo Aura ONE, Aura Edition 2 en Aura H2O Edition hebben slechts één fysieke knop en dat is de aan/uitknop.

 • Zorg er voor dat de vastgelopen Aura ONE, Aura Edition 2 of Aura H2O Edition 2 (bij voorkeur al enkele uren) aan de oplader hangt;
 • Druk de aan/uitknop op de achterkant van de ereader in en hou deze ingedrukt tot het lichtje rechtsbovenaan uitgaat;
 • Laat dan de aan/uitknop los;
 • Druk nogmaals de aan/uitknop op de achterkant van de ereader in en hou deze (ca. 30 seconden) ingedrukt zodra je het herstellen/restore scherm ziet. De ereader gaat nu op zwart en zal zichzelf terugzetten naar de fabrieksinstellingen waarna je alles weer opnieuw kunt (moet) gaan instellen.
Meer lezen? Je Kobo Touch resetten (via Kobo) / Je Kobo Mini resetten (via Kobo) / Resetten van je Kobo Glo, Aura en Aura HD (via Kobo) / Resetten van de Kobo Glo HD en Aura H2O (via Kobo) / Resetting your Kobo Aura ONE (via Kobo)

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (45) Write a comment

 1. Geweldig, alles bij elkaar!
  Je hebt mij al een paar keer geholpen met de tips die nu keurig in een blik staan. Ga het goed bewaren.
  Dank je wel!

  Reply

 2. Hallo, ik heb een Kobo Glo HD en die zit muurvast. Een basisreset wil niet lukken en een reset naar de fabrieksinstellingen ook niet. Het scherm is vast gelopen op Welkom bij Kobo! (Dit scherm heb ik bereikt nadat ik een fabrieksinstellingen wilde doen, vanwege het continu vastlopen) Hier stopte het apparaat en er is geen leven meer in te krijgen. Wie kan mij hierin helpen????

  Reply

  • @Rinus Ik kan alleen nog maar aanraden om je Glo HD minstens een halve dag (of nacht) aan de oplader te leggen en dan nog eens een basisreset te proberen (met een naald of paperclip) danwel de aan/uitknop langere tijd ingedrukt te houden. Lukt dat beide nog niet dan zit er weinig anders op dan contact op te nemen met de winkel waar je hem gekocht hebt en/of te proberen om de hulp van Kobo in te roepen. De Glo HD is nog geen twee jaar oud en valt nog onder de wettelijke garantie!

   Reply

 3. Hallo , ik heb het zelfde probleem . Al tig x terug gestuurd naar de winkel . Soms lukt het weer om hem tot leven te wekken tot dat ik een spannend boek aan het lezen ben en floep weg. Ik denk dat hij wel minimaal twee jaar oud is maar gekke werk om elke twee jaar een nieuwe te kopen .

  Reply

 4. Hoi,
  Een van onze kobo-glo’s leek muurvast te zitten, met geen enkele mogelijkheid vooruit te branden, ook na uren opladen, elke knoppen-combinatie of koppelen aan de Mac niet. In feite had ik de reader al afgeschreven. Totdat ik de Mac een dag later weer aanzette met de dode glo er nog aangekoppeld en voila, ineens kwam het ding weer tot leven….
  Misschien dat dit ook werkt bij anderen.
  Douwe

  Reply

 5. Heel erg bedankt. Heb ook de Kobo Helpdesk gemaild, maar dit hielp al voldoende. Ik had al een een tijdje een heel trage eReader, vooral bij het wisselen tussen boeken.

  Reply

 6. Mijn kobo e reader lijkt op hol geslagen. Hij slaat pagina’s om terwijl ik dat niet wil. Ik kan ook niet terug want dan gaat hij nog sneller vooruit met pagina’s omslaan.

  Ik heb alles geprobeerd, resetten door het kleine gaatje, uitzetten en weer aan, opladen aan de computer. Weet iemand nog een mogelijkheid?

  Reply

  • @Maaike Ik heb dat 1 keer gehad en toen bleek er wat vocht en vuil op het scherm te zitten dat kennelijk uit zichzelf reageerde met het scherm. Het scherm goed schoonmaken met een microvezeldoekje hielp in mijn geval en eens in de zoveel tijd maak ik het scherm ook nog eens schoon met die kleine doekjes die bedoeld zijn om brilleglazen mee schoon te maken.

   Helpt dat allemaal niet, dan zou ik nog proberen om de recentste versie van de software te installeren. Afhankelijk van je model ereader zou dat wellicht ook nog een oplossing kunnen bieden.

   Reply

   • Raymond, schoonmaken lijkt te helpen, bedankt voor de tip. Als hij weer gek gaat doen laat ik van me horen.

    Reply

 7. Hallo Raymond,

  Als ik naar Kobo-plus wil op mijn Kobo Aura HD, dan krijg ik steeds dezelfde foutmelding: Netwerkfout. Oeps, er is iets misgegaan met je internetverbinding. Controleer de verbinding en probeer het opnieuw. Kan het zijn dat de wifi-ontvanger kapot is? Ik heb wel verbinding, maar geen dataverkeer. Ook via een hotspot krijg ik het niet voor elkaar.

  Dank! Erica.

  Reply

  • Dag Erica, gaat het synchroniseren van je Kobo wel goed? Als je wel verbinding hebt maar geen dataverkeer dan lijkt me de kans bijna nul dat het aan de wifi-ontvanger ligt. Het gaat fout met het herkennen van je Kobo door je wifi-router (en die van de hotspot). Die mag wel verbinden maar wordt niet herkend en krijgt geen IP-adres (en dus geen dataverkeer).

   Je zou kunnen proberen om bij de internetinstellingen je wifi netwerk te verwijderen zodat die opnieuw herkend moet worden door je wifi-router maar als hetzelfde probleem optreedt bij een hotspot, dan denk ik dat er iets met een instelling in de software van je Kobo corrupt is geraakt.

   Het goede nieuws is dat je dat makkelijk kunt verhelpen door je ereader in de instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het slechte nieuws is natuurlijk dat je dan werkelijk alles opnieuw moet instellen en synchroniseren maar zonder internet heb je nu ook niets aan Kobo Plus dus het is de moeite van het proberen waard denk ik.

   Reply

 8. Goed schoonmaken,

  Hoi allemaal, Echt alles geprobeerd, ook oppervlakkig schoonmaken.
  En toen echt niks meer hielp en ik ten einde raad was heb ik de compressor en het
  luchtpistool er maar eens bijgepakt en goed in de randen gespoten (met niet te veel druk he) En wat blijkt, als een tierelier na maanden van problemen.

  Hoe debiel kan het zijn. Je denkt vaak te moeilijk bij dit soort apparaten

  Reply

 9. Net voor de vakantie begeeft mijn Kobo touch het! Tijdens update wit scherm. Ik heb allerlei tips in de praktijk gebracht die ik op internet heb gevonden (paperclip, bewegen van de aan en uit schuif). Uiteindelijk kreeg ik het restore scherm. Zandlopertje die aan het lopen is met daaronder in verschillende talen restoring, herstellen etc…..alleen….hij is nu al ruim 6 uur bezig! Lijkt met niet goed maar weet even niet wat nu verder. Kan hier ook niets over vinden. Is er nog een mogelijkheid om hem aan de praat te krijgen of wordt het een nieuwe?

  Reply

  • Hallo Inge,
   Ik heb exact hetzelfde probleem als jij zojuist beschreven hebt. En ook hetzelfde uitgevoerd als jou met exact dezelfde resultaten.
   En jawel ook tijdens een update ontstaan, en je raad het al, ook net voor de vakantie.
   Heb jij al een oplossing gekregen van iemand?

   Reply

 10. Ik heb hetzelfde probleem als Inge zojuist beschreven heeft.
  Ontstaan tijdens de update. Een licht wit, grijs scherm met de vermelding installatie voorbereiding…… En toen muurvast. Alle tips van Kobo uitgeprobeerd. En heel even kwam er weer leven in. Jawel hoor, ook naar het restore scherm. Maar daarna helemaal niets meer. Ook na een dag aan de lader geen enkel teken van leven meer.
  HELP…… hoe nu verder?

  Reply

 11. Ik heb de Kobo H2O 2e Edition. Hierop zitten geen spelletjes zoals de Sudoku.
  Hoe kan ik die daarop krijgen?
  Pieter Paul

  Reply

  • Kobo moet die beta-functies – de spelletjes – expliciet ondersteunen in de firmware en voor zover ik het weet is er geen manier om ze handmatig erop te zetten.

   Reply

 12. Hallo, ik heb een hagelnieuwe kobo auro h2o edition 2. Gekocht mede omdat de batterij zo lang mee zou gaan van een kobo. Alle instellingen staan op zuinig en wifi staat uit maar de batterij vliegt leeg. iemand een idee? kobo is nergens en op geen enkele manier te bereiken. Of weten jullie toch een manier hoe ik kobo te pakken kan krijgen?

  Reply

  • Dag Monika, dat probleem met de snel leeg lopende accu wordt veroorzaakt door een fout in de software van (alle) Kobo ereaders waar heel veel mensen last van hadden. Het is inmiddels verholpen – ik had het probleem zelf ook met mijn Aura ONE – maar de nieuwe versie van de software is nog niet overal verspreid kennelijk.

   Je kunt regelmatig controleren of de nieuwe versie er is door de wifi aan te zetten en te synchroniseren maar ook handmatig installeren als je er zo snel mogelijk van af wil. Ik heb hier beschreven hoe je dat kunt doen: https://rsnijders.info/vakblog/2017/07/19/software-update-4-5-kobo/

   En contact krijgen met de Kobo helpdesk is helaas zo goed als onmogelijk, behalve via het webformulier. Tenminste, ik heb nooit een directe conversatie gehad met ze.

   Reply

 13. Beste Raymond,

  Bedankt voor je vele tips en artikelen. Om je site nog professioneler te maken zou je nog op je taal kunnen letten.
  “Nooit geen” kan namelijk echt niet. Zie je eerste regel over het resetten van de readers.
  Verder ben ik geen zeurpiet hoor :))). Nogmaals bedankt voor al de informatie.

  Reply

 14. Dag, mijn kobo glo is “dood gegaan” net op het moment dat ik Auschwitz aanduidde uit een boek. Scherm blijft staan met vierkantje “markering, Notitie toevoegen”. Ik probeerde de reset met paperclip, opladen een hele dag… maar Kobo blijft dood. Kan je raad geven?

  Reply

  • @Sonja Ik vrees dat als je alles hebt geprobeerd wat ik hierboven heb geschreven, ik het dan ook niet meer weet. Je hebt ook geprobeerd om de aan/uit knop langere tijd ingedrukt te houden terwijl die aan de oplader ligt? Als dit allemaal niet meer helpt vrees ik dat die toch definitief het loodje gelegd heeft …

   Reply

 15. Beste,

  Eind mei kocht ik een Kobo Aura als ontspanning voor een trip van 6 maand in Congo. Na 2 weken liep het ding vast, onmogelijk om via de blauwe knop (aan-uit) een fabriek reset uit te voeren. Via enkele vrienden kon ik de E-Reader terug in Belgie krijgen alwaar FNAC hem netjes heeft omgeruild. Hoera nieuwe E-Reader ontvangen twee weken geleden en ja u raad het al, idem het zelfde probleem met mijn Kobo Aura. Ook nu echt onmogelijk om een fabriek reset ut te voeren via de aan -uit knop.
  Alle advies en tips zijn welkom
  Groeten Peter RDCongo

  Reply

  • Je hebt de hierboven – voor de Aura Edition 2 – beschreven stappen geprobeerd? Het werkt(e) voor mij destijd wel voor de Aura die ik te leen had. Bij gebrek aan een resetknop heb ik ook geen andere suggesties voor je vrees ik.

   Reply

   • Tx Raymond,

    Er zal niks anders opzitten dan ook deze E Reader terug naar de winkel te zenden pffff

    Grtz Peter

    Reply

 16. Beste Raymond,
  mijn e-reader is vastgelopen tijdens het lezen van een boek en het scherm blijft ‘aan’ staan op die specifieke bladzijde. ik heb geprobeerd via de aan/uitknop het ongedaan te maken, ik heb de reset knop (dat kleine gaatje onderin) ook al diverse malen geprobeerd, aansluiten op het lichtnet, aansluiten op het pc (maar de pc herkent de ereader ook niet).
  ik heb geen idee meer wat ik kan doen. heb jij nog suggesties?
  alvast bedankt

  Reply

 17. Goedemiddag,

  Door in de problemen te komen met mijn kobo aura h20 heb ik jullie site ontdekt. Mijn toestel was bevroren in de slaapstand, alles wat jullie site( en ook ander sites) voorstellen geprobeerd, maar niks hielp. Ondertussen heb ik een nieuwe aura h2o besteld en in gebruik. De oude lag daar maar en deze morgen heb ik hem (relatief) gemakkelijk open gekregen. (Waterdicht zal hij wel niet meer zijn). Het eerste wat opviel was een SD kaartje dat niet meer op zijn plaats zat. Dit zal waarschijnlijk komen door een val denk ik. Ik schuif het kaartje terug op zijn plaats en mijn toestel start zonder probleem weer op, met alle boeken en gegevens nog aanwezig.
  Hopelijk is dit nuttig voor andere mensen die hun toestel hebben laten vallen.

  Mvg

  Luc

  Reply

 18. Ik heb sinds twee maanden een kobo aura h2o versie 2. Op de eerste vakantiedag liep deze vast. Een soft reset werkte even, maar de ereader liep al snel weer vast waarbij een soft reset niet meer werkte. Ik heb geprobeerd om hem terug te zetten naar de fabrieksinstelligen via de harde reset, ereader heeft ook meer dan 8 uur aan de stroom gelegen, maar ook dit loopt vast. Meerdere keren geprobeerd. Heb jij welicht nog suggesties?

  Reply

  • Dag Lonneke, terugzetten naar de fabrieksinstellingen lijkt de enige overgebleven actie te zijn en dat is een stuk lastiger geworden bij de recentere modellen. Als dit ook mislukt omdat de ereader bij het herstellen vast loopt dan zit er weinig anders op dan de ereader te retourneren naar de winkel waar je het gekocht hebt vrees ik.

   Reply

 19. Hoi!
  Hier een vast gelopen Aura met enkel aan en uit knop. Het scherm is vastgelopen op de melding: Laad je ereader op
  Er brand geen lichtje meer en ook geen reactie op aan en uit knop na een hele nacht aan de lader te hebben gelegen.

  Nog andere tips toevallig of prullenbak waardig ?
  Alvast bedankt!

  Reply

  • Hoi Anouk, de Aura (Edition 2) met de blauwe knop op de achterkant bedoel je? Heb je het bovenstaande geprobeerd? Dus de aan/uitknop op de achterkant van de ereader langdurig ingedrukt laten?

   Als er geen lichtje brandt dan zou je ook nog even een ander kabeltje kunnen proberen (want als die helemaal leeg is met een kaduuk kabeltje houdt het ook snel op natuurlijk).

   En een prullenbak? Niet doen he? Ga eerst de Kobo helpdesk (of de winkel waar je hem gekocht hebt) flink lastigvallen want de Aura zou nog onder garantie moeten vallen!

   Reply

 20. Hallo
  Sinds september eigenaar van een Kobo aura one. Tot op heden is het me nog niet gelukt om het aangekochte boek op de e-reader te kunnen lezen. Na herhaaldelijk mailcontact met Kobo en van hun kant adviezen nog steeds niks. Ook al naar de winkel geweest waar de aankoop gedaan is en die zeggen gewoon dat ze niet weten hoe het moet. Nu, na de zoveelste poging geeft hij weer aan dat er een serverfout is terwijl de wifi verbinding gewoon goed is.
  Heeft u misschien enig idee wat ik fout doe?
  Groeten Carla

  Reply

  • Dag Carla,
   Ik heb je een mail gestuurd aangezien je vraag weinig te maken heeft met het resetten van je Kobo ereader. Ik wil je echter wel verder helpen buiten mijn blog om.

   Reply

 21. Beste Raymond,

  Ik ben bang dat mijn Kobo Aura H2O (van 2015) definitief overleden is. Maar misschien heb jij nog een idee?

  Op mijn scherm zie ik de voorkant van een boek en “slaapstand” staan. Ook zie ik een streep met een soort pixel storing, alsof m’n scherm al te lang op 1 beeld staat en de helft is “ingebrand”.

  Basis reset geprobeerd, maar helaas geen reactie.
  Terug naar fabrieksinstellingen d.m.v. instellingen niet mogelijk aangezien er geen reactie komt.
  Basis reset + 3 klikjes geprobeerd maar weer geen reactie. (Ik zag ook geen vierkante pictogrammen.)

  Nog enige tips die ik kan proberen of kan ik mijn e-reader maar beter vervangen?

  Alvast dank!

  Reply

  • Hoi Cindy,

   Die streep met pixels doet ook mij vermoeden dat er meer aan de hand is dan alleen een eenvoudige vastloper :( En helaas zijn je opties voor het resetten van een ereader ook beperkt tot wat hier boven staat. Je kunt hoogstens nog een paar keer extra proberen voordat je tot vervanging over gaat.

   Leg hem een paar uur (of een nachtje) aan de oplader voordat je hem met de paperclip probeert te resetten. Probeer ook nog of het helpt als je de powerknop langere tijd (10 tot 30 seconden) ingedrukt houdt.

   Werkt dat allemaal niet, neem dan ook contact op met de winkel en/of Kobo klantenservice. De winkelgarantie is waarschijnlijk wel verlopen maar je hebt gewoon recht op een deugdelijk product en de Aura H2O uit 2015 is nog gewoon een recent product die niet op deze manier kapot zou moeten gaan. Dat gaat ongetwijfeld een vervelende discussie worden maar ik zou het zelf wel doen voordat ik weer rond de 200 euro ga betalen voor een ereader die het nauwelijks 2 jaar volhoudt.

   Reply

 22. Een goede tip van de Kobo helpdesk.
  Mijn Kobo touch was kompleet vastgelopen. Bij elke update gebeurde dit weer.
  De oplossing was, alle folders en bestanden verwijderen van de e-reader.
  Dus echt alles, inclusief systeembestanden. Daarna zoals hierboven beschreven resetten naar fabrieksinstellingen. Dus het pinnetje aan de achterkant indrukken.
  Als het apparaat begint op te starten, de home knop ingedrukt houden en tegelijkertijd met de aan/uit schakelaar een paar keer snel heen en weer.
  Hierna kun je weer beginnen het hele apparaat aan te melden en te installeren.

  Nu lukt het als het goed is wel

  suc6

  Reply

 23. Hallo,
  Ik heb een kobo aura plus en hij doet het prima. Is helemaal opgeladen, maar zodra ik hem met usb kabel aan de pc aansluit en melding op ereader krijg of ik verbinding wil maken met de pc, doet die niks kan niet op x drukken, annuleren of verbinden. Zodra ik de stekker er weer uit trek doet hij het gewoon, dus het ligt ook niet aan het scherm. Heb al een simpele reset gedaan en naar fabrieks instellingen en alle updates zijn uitgevoerd. Snap er niks van?
  Heb al vaker namelijk boeken er op gezet, dat is het rare. Wel een tijdje niet gebruikt, wel opgeladen, batterij is vol. Erg frustrerend.

  Reply

 24. Sinds enige dagen zit er onderop het scherm van mijn Kobo Glo een donkere vlek, alsof daar geen of niet genoeg licht komt. Kan ik daar zelf wat aan doen of moet ik terug naar de winkel?

  Reply

  • Je zou nog kunnen proberen om het scherm met een microvezel doekje en wat beeldschermschoonmaakmiddel schoon te maken maar het is aannemelijker dat het scherm beschadigd is danwel dat er één van de lampjes stuk is gegaan.

   Dat laatste kun je controleren door te kijken of je overdag, zonder verlichting, wel de tekst scherp kunt zien op de plek waar een donkere vlek zit maar in beide gevallen vrees ik dat je er helemaal niets aan kunt doen. En als het een Kobo Glo is, dan zal die inmiddels ook buiten de garantie zijn, al kan het zijn dat de winkel waar je hem gehaald hebt hier soepel mee om gaat.

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


 • © 2006- 2018 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top