Vanaf vandaag is de VakantieBieb weer geopend

vakantiebieb
Inmiddels heeft de VakantieBieb al een hele geschiedenis. In de zomer van 2013 kwam de Bibliotheek met de eerste editie van de VakantieBieb app en bestempelde ik deze meteen als de beste ebookdienst die op dit moment door de Nederlandse openbare bibliotheken geboden wordt. Meer dan 50 Nederlandstalige ebooks werden als iOS en Android app ruim 7 weken gratis beschikbaar gesteld aan leden en niet-leden. Eind september 2013 kwam er een vervolg toen de VakantieBieb de digitale deuren opnieuw opende voor de herfstvakantie. Eind oktober sloten de deuren weer maar gingen ze van 9 december t/m 25 januari 2014 wederom open tijdens de kerstperiode met een recordaantal van 85 titels. In de zomer van 2014 volgde de tweede zomervakantie-editie die van 1 juli tot 31 augustus duurde.

Begin 2014 werd ook het ebookplatform van de bibliotheken gelanceerd en daarmee verschoof ook de focus van de VakantieBieb een beetje. Zowel de herfstvakantie als de kerstvakantie moesten het in 2014 zonder een eigen editie van de VakantieBieb doen en werd duidelijk dat een nieuwe editie pas in de zomer van 2015 zou terugkeren. Die zomereditie bleek bijzonder succesvol te zijn (2,2 miljoen gedownloade titels) en daarmee leek er een nieuwe trend ontstaan te zijn: een VakantieBieb die nog 1x per jaar tijdens de zomer terugkeert.

VakantieBieb zomer 2016

vakantiebieb zomer 2016

En inderdaad, vanaf vandaag (1 juni) is de vierde editie van de VakantieBieb van start gegaan. Net als vorig jaar is het aanbod gedurende een maand exclusief voor de jeugd met 30 titels, onderverdeeld in de leeftijdscategorieën 6-9, 9-12 en 12+. Je kunt tevens een winactie voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de app terugvinden. Er valt een iPad Mini te winnen als je een ansichtkaartje – weten kinderen wel wat dat is? – stuurt met vermelding van je favoriete ebook naar de VakantieBieb.

Vanaf 1 juli wordt het aanbod uitgebreid met nog eens 30 romans voor volwassenen. Je hebt wederom tot 31 augustus de tijd om alles uit te lezen voordat de VakantieBieb weer sluit.

De volledige lijst met titels vind je hier (PDF)

De VakantieBieb app is gratis voor zowel niet-leden als leden van de bibliotheek voor iOS en Android. Heb je de app(s) al geïnstalleerd, vergeet dan niet om ze te updaten zodat je de nieuw beschikbare titels ook te zien krijgt.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (6) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top