Offline naar Netflix kijken (door de series en films te downloaden)

Netflix biedt gebruikers vanaf 1 december 2016 de mogelijkheid om series en films te downloaden en zonder internetverbinding te bekijken in de iOS en Android apps. Dit werkt ongeacht het type abonnement maar, wegens rechtenkwesties, niet voor alle series en films. Desondanks is er voldoende aanbod om ook eindelijk in de trein Netflix te kunnen kijken.

Waarom is offline Netflix kijken een big deal?

netflix downloadbuttonEr werd er al jaren om gevraagd door abonnees die regelmatig in een vliegtuig of het openbaar vervoer zitten maar Netflix liet in 2014 weten dat het geen plannen had om het offline kijken mogelijk te maken. Ze waren van mening dat hun gebruikers altijd wel in de buurt van een goede wifi-verbinding zaten. Maar nu Netflix in ca. 200 landen geïntroduceerd is kwam het bedrijf toch terug op die uitspraak en gaf vorige maand aan dat het offline kijken wel degelijk overwogen werd.

Of het ze vooral gaat om abonnees te werven in gebieden met trage mobiele verbindingen of om bestaande abonnees te behouden die hun lievelingsseries nu wel in het openbaar vervoer kunnen gaan kijken, daar doet Netflix geen uitspraak over. Hoe dan ook, je kunt vanaf vandaag afleveringen van o.a. de eigen Netflix series downloaden in de iOS en Android apps zodat je ze ook op plekken kunt kijken zonder internetverbinding.

Downloaden in de apps

netflix download_schermen1
Voordat je op zoek gaat naar het nieuwe download icoontje bij jouw favoriete series en films is het goed om eerst de nieuwe menu-opties te bekijken. Er is een filter ‘Beschikbaar voor downloaden‘ toegevoegd aan het menu waarbij je meteen de selectie voorgeschoteld krijgt van films en series die je kunt downloaden op je telefoon of tablet. Dat is dus (lang) niet alles maar behalve de tientallen Netflix Originals series en films zijn er ook genoeg andere series te vinden om te downloaden.

Bij de App-instellingen vind je ook enkele nieuwe instellingen terug die specifiek voor de downloads zijn. Heb je een grote telefoon met 5,5″ scherm of een tablet? Dan kun je mijns inziens beter de Beeldkwaliteit wijzigen van standaard naar hoger zetten. Voor een gemiddelde tv aflevering van 40 minuten in HD kwaliteit ben je dan tussen de 300 en 400MB kwijt maar je ziet het verschil wel op een groter scherm. Alle gedownloade series en films kun je hier overigens ook in één keer wissen.

netflix download_schermen2
Heb je de beeldkwaliteit ingesteld en is er nog genoeg opslagruimte op je telefoon of tablet? Dan kun je aan de slag en de afleveringen of films downloaden die je op een later moment offline wilt kijken. Eenmaal gedownload kun je bij Mijn downloads – ook te vinden in het menu – je voorraadje series en films terugvinden.

Veel kijkplezier ;)

@headerafbeelding via Pixabay met CC0-verklaring

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top