ondertitels in netflix

Ondertitels in Netflix aanpassen naar eigen smaak

Als je, net als ik, altijd de ondertiteling hebt aanstaan in Netflix dan is die niet altijd even fijn leesbaar op alle apparaten. Logisch, want je zit verder van een TV af dan als je Netflix op een tablet kijkt. Bij die laatste is een wat kleinere lettergrootte al meer dan voldoende. Terwijl je, als je vaak op een smartphone kijkt, je wellicht juist behoefte zult hebben aan wat grotere letters. Wist je dat je de weergave van ondertitels in Netflix per profiel kunt aanpassen in je account zodat je het lettertype, de lettergrootte en zelfs de kleur naar eigen smaak kunt instellen?

Ik wist dat dus niet maar dat komt omdat deze opties in je accountinstellingen ‘verstopt’ staan en alleen te bekijken zijn als je naar de site van Netflix gaat.

 1. Log in met je accountgegevens en kies je profiel (of dat van degene die de ondertitels wil aanpassen).ondertitels in netflix accountinstellingen

  De weergave-instellingen moeten per profiel ingesteld worden dus als je het op één profiel aanpast is dat niet automatisch ook zo ingesteld voor de overige profielen.

 2. Kies vervolgens rechtsbovenaan voor Mijn account in het menuutje om naar de accountinstellingen te gaan.
  
  ondertitels in netflix weergave
 3. In het onderdeel Mijn profiel vind je daar de opties voor de Weergave van ondertitels.
  
  ondertitels in netflix default
 4. Hier kun je kiezen uit zeven verschillende lettertypes [1], vier verschillende soorten schaduweffecten op de tekst [2], drie tekstgroottes [3] en acht kleuren van de achtergrond [4] of venster [5]. Je kunt in een voorbeeldvenster bovenaan ook meteen zien hoe de ondertitels er uit komen te zien zodra je de gewijzigde instellingen opslaat.
  
  ondertitels in netflix keuze
 5. Je kunt nu gaan variëren en de kleuren, lettertype en lettergrootte helemaal gaan aanpassen. Het is heel eenvoudig om het bijna volledig onleesbaar te maken, helemaal als je ook nog de achtergronden en het venster van de tekstbalk kleurtjes gaat geven …
  
  ondertitels in netflix
  … maar gelukkig kun je altijd nog klikken op de knop Opnieuw instellen als standaard om terug te keren naar de standaardinstellingen.

Wanneer is dit nou echt handig?

Als je al langere tijd naar Netflix kijkt en nooit behoefte hebt gehad aan het aanpassen van de ondertiteling dan zul je hier nu ook niet ineens profijt van gaan hebben. Maar als je regelmatig op verschillende soorten apparaten naar Netflix series en films kijkt, dan is het zeker wel handig om bijvoorbeeld even, voordat je de deur uitgaat, de lettergrootte op maximaal te zetten omdat je in de trein naar een serie op je telefoon wilt kijken.

Ook heb ik, heel soms, dat in een aflevering of een film de achtergrond van de serie of film nogal licht is waardoor de ondertitels niet heel goed leesbaar meer zijn. Door tijdelijk de kleur te veranderen van de ondertitels gaat dat meteen een stuk beter.

En daarnaast, maar dat doen jullie vast niet natuurlijk, is het een leuk grapje om familieleden met een eigen profiel ineens gifgroene cursieve ondertitels in megagrote letters voor te schotelen bij hun lievelingsseries.

Je hebt het niet van mij gehoord.

@header is een bewerkte foto van Unsplash via Pixabay met een CC0-verklaring

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

 1. Dank Raymond, mijn lelijke grote engelse ondertitels zijn nu mooi en leesbaar :)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top