Waar koop je de top 10 bestseller ebooks het goedkoopst in juni 2017? (plus de actuele ebookacties)

bestseller ebooks ebookactiesIn tegenstelling tot fysieke boeken vallen ebooks niet onder de Wet op de vaste boekenprijs. Dat betekent niet dat er veel met prijzen gestunt wordt maar toch kun je regelmatig Nederlandse ebooks voor (zeer) uiteenlopende prijzen aantreffen bij de ebookwinkels.

Elke maand kijk ik daarom naar de top 10 bestsellers uit de Bestseller 60, controleer of die ook als ebook te verkrijgen zijn en vergelijk de prijzen bij de verschillende ebookwinkels. Waar koop je de bestseller ebooks voor de laagste prijs?

Daarnaast zijn er altijd wel ebookacties gaande waarbij je (ook niet-bestseller ebooks) tijdelijk met flinke korting kunt kopen. Een overzicht van deze ebookacties vind je ook terug in dit artikel.

De huidige top 10 bestseller ebooks

De Bestseller 60 lijst, die opgesteld wordt door het CPNB op basis van verkoopgegevens van ruim 900 boekwinkels, gaat uit van de verkochte gedrukte boeken. Het levert natuurlijk wel een beeld op van wat (waarschijnlijk) de bestverkopende titels zijn, ongeacht of het papieren boeken of ebooks zijn.

Het is even zoeken deze maand maar er zijn een paar mooie dealtjes verstopt bij de diverse ebookwinkels! Deze week (week 24 2017) vormen de volgende titels de top 10 bestsellers:

 1. De dorst door Jo Nesbø
 2. De tolk van Java door Alfred Birney
 3. Het leven van een loser deel 11: Drie keer niks door Jeff Kinney
 4. Het Paradijs door Suzanne Vermeer
 5. Zondagochtend breekt aan door Nicci French
 6. Powerfood: de party edition door Rens Kroes
 7. My Way door Monica Geuze
 8. Het motief door David Baldacci
 9. In het buitengebied door Adriaan van Dis
 10. Het einde van de eenzaamheid door Benedict Wells

De ebookwinkels

Ook nu weer kijk ik naar de prijzen van bestseller ebooks bij Bol/Kobo (zelfde Nederlandstalige aanbod en prijzen), Bruna, Ebook.nl, Libris.nl, Amazon.nl en Google Play Books. De iBookstore van Apple laat ik buiten beschouwing aangezien ik principieel tegen de door hen gebruikte (en onverwijderbare) DRM ben. De iBookstore is, net als o.a. de sites van AKO en ECI, wel onderdeel van de ebookprijsvergelijker Boogsy.

In het onderstaande overzicht neem ik ook de goedkoopste prijs op per titel zoals ze bij Boogsy vermeld worden en vermeld ik als dat een ebookwinkel is die niet in het bovengenoemde rijtje voorkomt.

Let op dat de prijzen sterk kunnen variëren en dat de in deze blogpost vermelde prijzen gelden op het moment van publiceren (14 juni 2017). Wil je op een later moment ebooks kopen voor de prijzen zoals ze hier vermeld worden? Dan kan het lonen om alsnog even goed rond te kijken waar dat ebook het goedkoopst te krijgen is.

In tabelvorm

ebookacties juni 2017
Het nieuwste boek van Jo Nesbø, De Dorst, komt nieuw binnen op nummer 1 en is, niet verrassend, nog nergens afgeprijsd. De nieuwe Baldacci is weliswaar in de aanbieding maar is letterlijk overal voor dezelfde tijdelijke lage prijs van 9,99 euro verkrijgbaar. De Tolk van Java – de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2017 – was vorige maand voor zeer uiteenlopende prijzen beschikbaar maar keert nu terug naar de oorspronkelijke prijs van 10,99 euro. Maar niet bij de Bruna want om onbekende redenen is het boek daar voor 5,99 euro te koop.

Het is ook de enige plek en de enige titel waar je deze week een koopje kunt scoren dus verder valt er weinig over te zeggen.

‘De tolk van Java’ en ‘My Way’ zijn beschikbaar binnen het Kobo Plus abonnement terwijl die laatste titel, samen met ‘Zondagochtend breekt aan’ met een Bliyoo abonnement te lezen zijn. Je kunt dus wel degelijk bestseller ebooks lezen via een ebookabonnementdienst, ook al zijn het er toegegeven niet veel.

Conclusies?

Er is deze week bijna geen voordeel te behalen door vergelijkend te winkelen en dat betekent dat het weinig uitmaakt bij welke ebookwinkel je je titels koopt.

Kijk je naar de prijzen bij de ebookwinkels, dan betaal je €115,90 voor de 10 beschikbare digitale titels in plaats van €191,43 voor de papieren edities. Daarmee betaal je dus 60,5% van de prijs van de papieren versie voor de ebooks (vorige maand was het 56,8%).

Ebookacties

Uitgevers zijn voorzichtig met de prijzen van (bestseller) ebooks maar dat wil niet zeggen dat er niet regelmatig acties zijn waarbij ebooks wel degelijk voor (zeer) aantrekkelijke prijzen tijdelijk te koop zijn. Ook deze ebookacties probeer ik elke maand in kaart te brengen. Je vindt ze hieronder terug met een beschrijving en de datum tot wanneer de actie loopt:

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top