greenmp3 muziek van youtube

Muziek van YouTube (video’s) omzetten naar MP3 bestanden

Natuurlijk kun je miljoenen muzieknummers beluisteren via streaming muziekdiensten als Spotify of Apple Music maar wat te doen met al die unieke nummers uit o.a. tv programma’s die alleen via YouTube verspreid worden? Met behulp van de Greenmp3 website kun je heel eenvoudig muziek van YouTube video’s omzetten naar en downloaden als MP3 bestanden.

YouTube muziek

Net zoals ik afspeellijsten heb in Spotify heb ik ook afspeellijsten met muziekvideo’s op YouTube. Videoclips bijvoorbeeld maar ook veel (live) optredens van artiesten in tv programma’s die je simpelweg nooit terug gaat vinden op cd’s of bij een muziekdienst.

Aangezien je nooit zeker weet of die video’s volgend jaar nog steeds op YouTube staan kun je ze natuurlijk downloaden (via een website of met een klein programmaatje op je computer) maar ja, als het om de muziek gaat dan hoef je niet altijd het beeld erbij te hebben.

Converteren naar MP3 en downloaden

Met Greenmp3 kun je precies dit doen: een YouTube video omzetten naar een MP3 bestand en die vervolgens downloaden. Je kopieert de URL van de YouTube video en die plak je in de zoekbalk op de site van Greenmp3:

greenmp3 muziek van youtube converteren

Klik op de Convert to MP3 knop en na enkele seconden is het geluidsspoor uit de video gehaald en kun je een MP3 bestand downloaden.

greenmp3 muziek van youtube converteren

Als het videofragment meer bevat dan alleen de muziek, dan kun je het bestand uploaden op een site als Audiotrimmer of MP3cut om het met een paar klikken bij te snijden. Handig om bijvoorbeeld het commentaar van een presentator te verwijderen zodat je een ‘schone’ MP3 overhoudt met alleen de muziek waar je naar wilt luisteren.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (5) Write a comment

  1. Voor dit doel is er ook een programmaatje dat je kunt downloaden. Dan dus niet online converteren, maar op je computer. Ik gebruik dat zelf al vele jaren naar volle tevredenheid. Het heet ‘YouTube to MP3’ van Media Human. Het werkt heel eenvoudig. Je hoeft alleen de weblink van YouTube te kopiëren en automatisch converteert het programma het geluid dan tot MP3 bestand en slaat dat op in de muziekspeler die je hebt geselecteerd.
    Meerwaarde van dit programma vind ik, dat je zelf kan instellen in welke kwaliteit (en dus bestandsgrootte) je het gedownload wil hebben. Er zijn nog andere geavanceerde instellingen mogelijk, maar daar maak ik geen gebruik van.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top