kinderboekenweek 2017

Kinder-ebooks tijdens de Kinderboekenweek 2017

Inmiddels is de Kinderboekenweek 2017 al weer in volle gang. Het thema van dit jaar is ‘Gruwelijk eng‘ en er zijn tot 15 oktober overal in het land weer vele griezelige activiteiten bij boekwinkels, bibliotheken en scholen waaraan je kunt deelnemen. Natuurlijk draait het tijdens de Kinderboekenweek vooral om de kinderboeken en daarom sta ik even stil bij de digitale kinderboeken die je dit jaar (goedkoop) kunt lezen.

Digitale kinderboekenweek

Eigenlijk was het tot vorig jaar maar een trieste bedoening als je de voorkeur gaf aan ebooks tijdens de Kinderboekenweek. Digitale kinderboeken (kinder-ebooks?) waren er zeker wel maar het aanbod was ronduit bedroevend en de kans dat je jouw favoriete titels (voor) kon lezen op een ereader of tablet was minimaal.

Het afgelopen jaar is daar een grote kentering in gekomen. Ik heb geen concrete cijfers die het kunnen onderbouwen maar dankzij ebookdiensten Kobo Plus en Booquees lijkt ook bij kinderboekenuitgevers een knop te zijn omgezet. Series van boeken van o.a. Dolfje Weerwolfje, Dummie de Mummie, De waanzinnige boomhut en Dagboek van een muts zijn nu digitaal te koop (en te lezen) en zelf vermaak ik me nu uitstekend met (voor)lezen van de digitale edities van de Lotte & Roos boeken en Superjuffie titels.

Het aanbod is nu zelfs zo groot geworden dat je gemakkelijk voor 10 euro aan kinder-ebooks kunt kopen en daar dan vervolgens een ebookversie bij krijgt van Kattensoep, het kinderboekenweekgeschenk dat geschreven is door Janneke Schotveld.

Om het nog wat gemakkelijker te maken is er bij Bol en bij Kobo een actie gaande tot 2 november waarbij je 2 kinder-ebooks kunt kopen voor 10 euro (uit een aanbod van ca. 180 titels). Waarna, binnen 24 uur, ook ‘Kattensoep’ wordt toegevoegd aan je boekenplankje.

kinderboekenweek kattensoepWellicht dat je (ook) de ebooks van Roald Dahl en Carry Slee in je digitale boekenkast wilt hebben staan. Of dat je een begin wilt maken met de digitale Grijze Jager en Superjuffie boeken.

Misschien dat je nog steeds niet Lampje gelezen hebt van Annet Schaap. Hoe dan ook, je kunt ze allemaal vinden in de 2-voor-10 euro actie en daar zit vast wel iets van je gading bij.

Of voor je kinderen natuurlijk.

Heb je nog (digitale) kinderboeken gekocht of ga je dat nog doen deze Kinderboekenweek?

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top