Tweetweekoverzicht week 44 2017: Outlook Premium naar Office 365, minen van cryptocurrency en de Kindle Oasis nu ook te bestellen in Nederland

vakblog tweetweekoverzicht
Elke week maak ik een tweetweekoverzicht waarin ik alsnog stil sta bij nieuws en interessante ontwikkelingen waar ik wel over getwitterd heb maar waar ik (nog) geen blogpost aan heb gewijd.

Outlook Premium verdwijnt (bijna)

Een jaar of wat geleden introduceerde Microsoft een nieuwe vormgeving voor hun (gratis) maildienst Outlook.com. Daar kwam aan de zijkant ook een balk bij die gevuld werd met reclame en, vanzelfsprekend, de betaalde optie om die reclame weer te verwijderen. “Altijd fijn om te mogen betalen voor een probleem dat ze zelf geïntroduceerd hebben.”, dacht ik toen en ik blokkeerde meteen de advertenties met een adblocker. Het moet niet gekker worden natuurlijk.

Ik heb namelijk geen enkele bezwaar om te betalen voor een dienst die ik gebruik maar heb al een Office 365 (voor Hoger Onderwijs) abonnement waar ik voor betaal en was niet van plan om nog een extra abonnement te nemen op Outlook Premium.

Dat moet de feedback zijn die Microsoft vaker gekregen heeft want vorige week maakte het bedrijf bekend dat Outlook Premium – inclusief het verwijderen van de advertenties – onderdeel wordt van de Office 365 abonnementen. Irritant genoeg lijkt dat (voorlopig?) alleen om Office 365 Personal en Office 365 Home abonnementen te gaan en zit ik met mijn Office 365 voor Hoger Onderwijs abonnement nog steeds vast aan reclames. Nou ja, als ik mijn adblocker uitzet.

Over het minen van cryptocurrency in je browser

Diverse sites – waaronder The Pirate Bay kennelijk – zijn begonnen met het automatisch minen van cryptocurrency in de browsers van bezoekers. Zodra bezoekers op de site komen wordt via een javascript de processorkracht van de computer gebruikt om te gaan minen en krijgt de site die op hun conto bijgeschreven.

Prima als je daar als bezoeker van op de hoogte bent en de optie krijgt om er wel of niet aan mee te doen maar er zijn ook sites die het simpelweg doen zonder bezoekers te informeren. Gelukkig kun je het blokkeren in je browser en AddictiveTips legt uit hoe je dat het beste kunt doen.

Kindle Oasis ook te bestellen in Nederland

De nieuwe Kindle Oasis 2 is nu dan toch eindelijk ook te bestellen via Amazon.de als je in Nederland woont. Tenminste, de 8GB versie maar dat is ook degene die je moet hebben mijns inziens. Manga is nauwelijks digitaal te koop in Nederland en zelfs als je, zoals ik, ook audioboeken bij Audible koopt dan is 8GB ruim voldoende om er af en toe een paar te luisteren.

Ik vind 230 euro een pittige prijs (exclusief een hoes ook nog) en met een perfect werkende Kindle Voyage heb ik ook weinig redenen om de Oasis aan te schaffen maar het 7 inch scherm zou mijn enige minpuntje oplossen en ik heb al maanden geen nieuwe ereader meer in huis gehaald :)

Misschien moet ik maar niet de reviews van de Oasis lezen?

En verder nog …

Kobo komt met een speciale Aura ONE met 32GB. Alleen te koop in Amerika en Japan omdat het vooral voor lezers van manga bedoeld is. Die je maar mondjesmaat digitaal kunt kopen in Nederland.

Dat er uberhaupt al 17 van die groepen konden ontstaan.

Een mooie deal waarmee een stuk geschiedenis voor iedereen beschikbaar komt. De KB is goed bezig met Delpher!

Een medewerker trekt op zijn laatste werkdag de stekker 11 minuten lang uit het account van Trump en dan kan Twitter ineens wel vlot reageren.

Want deze reactie duurde maanden!

Kijk, dat is gewoon een superleuke functionaliteit! Hopelijk wel met een exporteer-optie erbij om je eigen opnames te bewaren mocht je ooit stoppen met het abonnement?
#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

  1. mijn oasis 32 ligt al een kleine week op het Elten’s afhaaladres. Ik twijfel, mede omdat ik meestal lees op ipad en soms op kindle pw1. Het is stiekem wachten op opvolger van ipad 4.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top