outlook mailboxen header

Mail versturen vanuit een andere mailbox in Outlook

outlook poppetje envelopOndanks de vele socialmedianetwerken wordt er volgens mij meer mail verstuurd dan ooit tevoren. In elk geval is het in veel organisaties de gewoonte om voor specifieke vragen een apart mailadres (en dus een aparte mailbox) in te stellen. Zo’n mailbox kan dan ook met meerdere personen gedeeld worden zodat vragen en reacties snel en gemakkelijk beantwoord kunnen worden.

Zelf heb ik in Outlook ook meerdere accounts en gedeelde mailboxen waar mail in binnenkomt. Bij het reageren op mails wordt automatisch de naam van het account of mailbox als afzender gebruikt maar als je een nieuwe mail aanmaakt dan gebruikt Outlook standaard het mailadres van je primaire (eerste) mailaccount als afzender en toont geen optie om een andere mailbox als afzender te gebruiken.

Gelukkig kun je in Outlook makkelijk het veld van de afzender zichtbaar maken en daarmee selecteren welke mailbox de afzender moet zijn van de mail die je wilt versturen.

De onderstaande stappen zijn gedaan in een Engelstalige versie van Outlook 2010 maar werken ook in de latere versies van Outlook. De labels en menu-opties heten vanzelfsprekend wel anders in de Nederlandstalige versie :P

Stap 1. Open het venster om een nieuwe mail te versturen

outlook verstuur mail vanuit andere mailbox
Deze knop moet je wel kunnen vinden lijkt me.

Stap 2. Voeg het veld van de afzender toe

outlook verstuur mail vanuit andere mailbox
Standaard laat Outlook alleen de To.. (Aan), Cc... en Subject: (Onderwerp:) velden zien. Mocht je op zoek zijn naar de mogelijkheid om een Bcc veld toe te voegen dan vind je die op dezelfde plek als waar je het From (Van) veld kunt vinden: onder de tab Options. Klik op de From knop om het veld toe te voegen.

Stap 3. Selecteer de afzender

outlook verstuur mail vanuit andere mailbox
Als je meerdere accounts hebt kun je door te klikken op het From veld kiezen uit de verschillende mailadressen. Heb je gedeelde mailboxen die je wilt gebruiken, dan kun je klikken op Other E-mail Address… om deze eenmalig toe te voegen in het lijstje van mogelijke afzenders.

Deze stappen (het From/Aan veld en eventuele gedeelde mailboxen toevoegen) hoef je sowieso maar één keer te doorlopen want Outlook onthoudt die instellingen voor de volgende keer.

@header foto via Pixabay met een CC0 licentie gebruikt

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (6) Write a comment

 1. dag Raymond,

  Handige site met duidelijke info.

  weet jij toevallig hoe het zit als de ‘drop down’ bij ‘van’ er niet meer is en je geen accounts kan selecteren?

  heb al gekeken bij opties, maar daar staat alleen nog ‘bcc’ en ‘van/from’ is weg.

  thanks en fijne dag
  Stephan

  Reply

 2. Ik heb een vraagje, kan je dit automatisch laten gebeuren, zo van dat wanneer ik in een andere postvak zit en een nieuwe mail bericht klikt dat het van de postvak direkt iets verzenden en niet dat ik moet kiezen om vanuit die postvak te verzenden.
  Want wanneer ik nu een nieuwe bericht wil vesturen is het standaard op mijn normale e-mail iets te verzenden terwijl ik wil dat wanneer ik in mezelfde postvak bent en nieuwe bericht klikt, zou het van mijn postvak verzenden en wanneer ik op een andere postvak bent en op nieuwe bericht klikt, zou het van die postvak automatisch verzenden.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top