geef een boek cadeau header

Geef een boek cadeau voor 2 euro: Ronja de Roversdochter

Geef een boek cadeau is een voortzetting van de ‘Geef mij maar een boek!’ actie die in 2016 begon waarbij er in februari een klassiek kinderboek voor 2 euro in alle boekwinkels te koop is en in april een prentenboek voor datzelfde bedrag. Dit jaar kun je – vanaf vandaag – een exemplaar van Ronja de Roversdochter in alle boekwinkels op de kop tikken voor slechts 2 euro. Om zelf te lezen of om cadeau te doen natuurlijk.

Geef een boek cadeau

Waarom de ‘Geef mij maar een boek’ en ‘Geef mij maar een prentenboek’ acties nu opgevolgd worden door een nieuwe actie weet ik niet maar het maakt ook weinig uit. Het achterliggende idee is nog steeds om bekende en klassieke (prenten)boeken laagdrempelig toegankelijk te maken voor kinderen. In 2016 was dat Oorlogswinter van Jan Terlouw – voor slechts 1 euro zelfs – terwijl in 2017 Achtstegroepers huilen niet van Jacques Vriens en het beroemde prentenboek De Gruffalo ter beschikking gesteld.

Je kunt nooit genoeg kinderboeken in je kast hebben staan en dus is deze actie alleen maar aan te moedigen. Ik wou dat ze het elke maand deden :)

Ronja de Roversdochter

geef een boek cadeau ronjaDus stond ik vanochtend al vroeg in de boekwinkel waar ze net de grote stapels met exemplaren van Ronja de Roversdochter aan het uitstallen waren.

Ronja de roversdochter (Ronja Rövardotter) is een fantasyverhaal van Astrid Lindgren. Het boek is in 1981 voor het eerst verschenen met illustraties van Ilon Wikland en daarna wereldwijd bekend geworden en in veel talen vertaald. De editie van ‘Geef een boek cadeau’ bevat ook de originele illustraties en cover.

In 1984 werd het boek verfilmd onder dezelfde titel. De film werd geregisseerd door Tage Danielsson. Astrid Lindgren schreef zelf het script voor de film. De film won onder andere een zilveren beer op het Internationaal filmfestival van Berlijn.(bron)

Ik heb het boek zelf ook nog niet gelezen – op één of andere manier heb ik alle boeken van Lindgren weten te missen kennelijk – dus hij gaat ook op mijn eigen nog-te-lezen stapeltje. Aangezien er ook een anime serie (26 afleveringen) van gemaakt is door de wereldberoemde Japanse studio Ghibli heb ik een goede reden om het boek zo snel mogelijk te lezen voordat ik de serie ga kijken.

Nu nog even nadenken wie ik het boek nog meer cadeau ga geven. En jij? Ga jij een exemplaar halen?

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (6) Write a comment

  1. PS. Er is in januari 2017 een ebookversie van Ronja de Roversdochter uitgebracht door uitgever Ploegsma maar die kost ‘gewoon’ 7,99 euro en krijgt geen (tijdelijke) prijsverlaging. Jammer.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top