Geef een prentenboek cadeau voor 2 euro: Raad eens hoeveel ik van je hou

Geef een prentenboek cadeau: Raad eens hoeveel ik van je hou

Geef een prentenboek cadeau is een voortzetting van de ‘Geef mij maar een (prenten)boek!’ actie die in 2016 begon waarbij er in februari een klassiek kinderboek voor 2 euro in alle boekwinkels te koop is en in april een prentenboek voor datzelfde bedrag. Dit jaar kun je – van 6 april tot en met 31 mei – een exemplaar van Raad eens hoeveel ik van je hou in alle boekwinkels op de kop tikken voor slechts 2 euro. Om zelf te lezen of om cadeau te doen natuurlijk.

Geef een prentenboek cadeau

Vorig jaar was het de eerste keer dat er ook een prentenboek ‘cadeau’ gedaan kon worden en kon je het beroemde prentenboek De Gruffalo voor een prikkie aanschaffen. Afgelopen april was het voor het klassieke kinderboek de beurt aan Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren maar dat boek wordt in alle boekwinkels nu vervangen door het minstens net zo klassieke prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou.

geef een prentenboek cadeau

Raad eens hoeveel ik van je hou

En tja, wie kent dit prentenboek niet? Het is het standaardcadeau dat je geeft (of krijgt) aan ouders en dat is ook precies de reden waarom ik een paar extra exemplaren ga inslaan :)

geef een prentenboek cadeau

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren.
Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
Raad eens hoeveel ik van je hou?’

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

Ik heb het meerdere keren voorgelezen toen mijn kinderen klein waren en kan het iedereen aanbevelen om ook voor te lezen, zelf te lezen, cadeau te geven aan anderen en het bij je kinderen in de boekenkast te zetten. Dat laatste is immers ook het uiteindelijke doel van de boekenactie: om ervoor te zorgen dat elk kind een eigen boekenplankje thuis heeft met fijne boeken om te kunnen lezen.

En? Ga jij een exemplaar halen?

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top