vakantiebieb 2018 header

De VakantieBieb 2018 is geopend

Vanaf vandaag zijn de 31 titels voor volwassenen en de 30 jeugdtitels gratis te lezen in de VakantieBieb app. Je hebt nog even de tijd om ze te lezen want de VakantieBieb sluit op 31 augustus 2018.

Geschiedenis

Inmiddels heeft de VakantieBieb al een hele geschiedenis en zijn we inmiddels aan de zesde (zomer)editie toe gekomen. Met een kleine verandering want waar vorig jaar al op 1 juni de titels voor de jeugd beschikbaar kwamen, krijgen we dit jaar de 61 titels voor jeugd en volwassenen in één keer op 1 juli.

VakantieBieb 2018 voor iedereen

vakantiebieb boekenkast2018

Ook dit jaar is er weer voor elk wat wils. 31 titels voor volwassenen (onderverdeeld in romans, spannende boeken en informatieve titels) en 30 voor de jeugd (onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën). Op de site vind je de titellijst in PDF formaat maar ik heb hem in Excel formaat hieronder opgenomen.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [13.12 KB]



Je hebt ook dit jaar tot 31 augustus de tijd om alles uit te lezen voordat de VakantieBieb weer sluit. Tenminste, als je geen lid bent van de bibliotheek want ook dit jaar zijn de meeste titels terug te vinden in de collectie ebooks om te lenen.

De VakantieBieb app is gratis voor zowel niet-leden als leden van de bibliotheek voor iOS en AndroidHeb je de app(s) al geïnstalleerd, vergeet dan niet om deze te updaten zodat je de titels van dit jaar ook te zien krijgt. 

De app vereist dit jaar ook dat je akkoord gaat met een paar zaken voordat je de VakantieBieb kunt gebruiken. Zo zul je de nieuwe gebruiksvoorwaarden moeten accepteren en mag je, eveneens gratis en voor niets, de privacyverklaring en de cookieregels nalezen.

vakantiebieb
Daarna kun je echter gewoon de ebooks downloaden en lezen.

vakantiebieb volwassenen

vakantiebieb jeugd

Veel leesplezier!

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top