Welke ebookacties zijn er op Black Friday 2018?

ebookacties bestseller ebooksIn tegenstelling tot fysieke boeken vallen ebooks niet onder de Wet op de vaste boekenprijs. Dat betekent niet dat er heel veel met prijzen gestunt wordt maar toch kun je regelmatig Nederlandse ebooks voor (zeer) uiteenlopende prijzen aantreffen bij de ebookwinkels.

Hoewel de afgelopen jaren ook de Nederlandse winkels mee zijn gaan doen aan Black Friday is het pas dit jaar dat ook de ebookwinkels een duit in het zakje doen. Of beter gezegd, een eendaagse ebookactie houden waarmee je je duiten kunt bewaren voor andere zaken. Ik keek welke ebookwinkels mee doen en welke acties er zijn.

Alle acties zijn alleen vandaag, vrijdag 23 november, geldig tenzij anders aangegeven.

 • Hoewel Black Friday gigantisch groot is in Amerika en ook uitgebreid gevierd wordt met veel koopjes op Amazon.com en Amazon.de, komt Amazon.nl er nogal bekaaid van af. Ik heb, behalve de reguliere Kindle deals, geen Black Friday actie voor Kindle boeken kunnen vinden. Wel heb ik de eerste twee delen van de (Engelstalige) Bourne boeken van Robert Ludlum op de kop kunnen tikken voor een euro per stuk maar goed, dat is geen Black Friday actie;
 • Zit je toch op Amazon.de door alle deals te bladeren dan kom je wel de fonkelnieuwe Kindle Paperwhite 4 tegen. Deze is tot en met maandag met maar liefst 40 euro korting te bestellen. Van 139,99 voor 99,99 euro om precies te zijn. Wat zonder meer de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft als je nog een ereader met een 6 inch scherm zoekt;
 • Bol springt gelukkig in het gat dat Amazon laat liggen en heeft een aparte Black Friday actie met 26 titels die met 70% korting vandaag verkrijgbaar zijn. Daar zitten ook zeer recente titels en bestsellers bij zoals:
 • Bol heeft overigens ook de Kobo Aura H2O Edition 2 ereader met 20 euro afgeprijsd waardoor je (voorlopig? permanent?) 159 euro betaalt;
 • Kobo doet ook mee met de Black Friday deals: tientallen titels zijn tot en met 25 november in de aanbieding voor 3,99 per stuk. Deze titels zijn ook bij Bol en de andere ebookwinkels in de aanbieding. Je vindt o.a. President vermist door Bill Clinton en IJsengel door Nathalie Pagie hier terug;
 • Uitgever Luitingh-Sijthoff viert vier dagen Black Friday t/m Cyber Monday via Boekenwereld met een aantal hele goede deals waarmee (ook) recente digitale titels tot 2,99 of 3,99 afgeprijsd zijn. Ik reis alleen door Samuel Bjork is hier bijvoorbeeld voor 2,99 euro te koop (ipv 4,99 of zelfs 12,99 waar die elders te koop is).
 • Bookspot heeft wel Black Friday deals voor dvd’s en blurays maar niet specifiek voor ebooks. Nou ja, dat kan natuurlijk;
 • Ebook.nl heeft de reguliere november deals (net als alle andere ebookwinkels) maar gooit daar in het kader van Black Friday Weekend een kortingsactie overheen. Tot en met 26 november krijg je 10% korting op aankopen vanaf 15 euro (met code BFW10 tijdens het afrekenen) en 15% korting vanaf 50 euro (met code BFW15);
 • Bij Libris is alleen op Black Friday zelf de Tolino Shine 2HD ereader in de aanbieding voor 99 euro (was 119 euro).

Kortom, of je nou nog een nieuwe ereader zoekt of juist iets om er op te lezen … vandaag kun je nog je slag slaan!

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top