Geef een prentenboek cadeau: Kikker is Kikker

Geef een prentenboek cadeau is een voortzetting van de ‘Geef mij maar een (prenten)boek!’ actie die in 2016 begon waarbij er in februari een klassiek kinderboek voor 2 euro in alle boekwinkels te koop is en in april een prentenboek voor datzelfde bedrag. Dit jaar kun je – van 5 april tot eind mei(?) – een exemplaar van Kikker is Kikker van Max Velthuijs in alle boekwinkels op de kop tikken voor slechts 2 euro. Om zelf te lezen of om cadeau te doen natuurlijk.

Geef een prentenboek cadeau

De leesbevorderingscampagnes Geef een boek cadeau en Geef een prentenboek cadeau hebben als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Nou, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn en het is dus elk jaar genieten van een klassiek kinderboek en een prachtig prentenboek.

In 2017 was het de eerste keer dat er ook een prentenboek ‘cadeau’ gedaan kon worden en kon je het beroemde prentenboek De Gruffalo voor een prikkie aanschaffen. Vorig jaar was dat Raad eens hoeveel ik van je hou en nu is het dus de beurt aan Kikker is Kikker.

Geef een prentenboek cadeau Kikker is Kikker

Kikker is Kikker

Geef een prentenboek cadeau Kikker is Kikker

Kikker kon zwemmen en springen als de beste.
Maar hij kon niet vliegen, zoals Eend.
En niet lezen, zoals Haas.
En geen taarten bakken, zoals Varkentje.
Natuurlijk niet,’ zei Haas. ‘Want jij bent een kikker. 
En wij houden van je zoals je bent.’

Wie kent de prentenboeken over Kikker niet? Ik heb de meeste zelf (voor)gelezen en kan het iedereen aanbevelen om ze ook voor te lezen, zelf te lezen, cadeau te geven aan anderen en het bij je kinderen in de boekenkast te zetten. Dat laatste is immers ook het uiteindelijke doel van de boekenactie: om ervoor te zorgen dat elk kind een eigen boekenplankje thuis heeft met fijne boeken om te kunnen lezen.

En? Ga jij een exemplaar halen? Om zelf (voor) te lezen of om cadeau te geven?

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top