victorines victorine van schaick

Kom op, stuur die publicatie in voor de Victorines 2019

Al sinds 1978 roept het bestuur van het Victorine van Schaickfonds | KNVI bibliothecarissen, informatiespecialisten, documentalisten en al die andere duizenden informatieprofessionals (in opleiding), op om mee te dingen naar één van de Victorine van Schaickprijzen.

Na ruim 40 jaar denk ik dat we de collega’s wat rechtstreekser moeten aanspreken want het is de afgelopen jaren best wel wat armoedig geweest als het gaat om de inzendingen. Goed, het is logisch dat er niet heel veel scripties meer ingezonden worden – de IDM opleidingen zijn zo goed als allemaal verdwenen – maar ons informatievak is alleen maar ruimer, groter en breder geworden en de vele duizenden collega’s die werkzaam zijn hebben ongetwijfeld veel om te kunnen delen.

Toch?

Het zijn die bijdragen aan ons vak – in de ruimste zin van het woord – die we graag willen zien. En die daarmee kans maken op één van de Victorines 2019.

Dus heb je een boeiend (intern) onderzoek(je) gedaan? Een cursus of een innovatieve presentatie ontwikkeld? Een reeks blogs, vlogs of een bijzonder Instagram account geproduceerd die een bijzonder perspectief op je vak geven? Een vernieuwend initiatief begonnen waarin jij stellig gelooft?

Of heb je dat van een ander gezien die wellicht te bescheiden is om zichzelf aan te melden?

Deel het dan met de wereld en stuur je inzending of nominatie uiterlijk 18 september naar victorine@knvi.nl. Wie weet mag je dan 1 van de drie Victorines 2019 in ontvangst nemen op het KNVI congres op 14 november in de Openbare Bibliotheek Amsterdam:

  1. De beste publicatie: € 2500,- en de Victorine van Schaick Penning
  2. Het meest innovatieve initiatief op ons vakgebied: € 2000,-
  3. Speciaal voor studenten: de Victorine voor de beste scriptie: € 1500,-.

De jury bestaat uit het bestuur van het fonds en ik denk dat ik namens dat bestuur kan zeggen heel benieuwd te zijn naar alle inzendingen. Laat dus van je horen!

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top