Foto’s zoeken en hergebruiken

Het valt nog niet mee om geschikte afbeeldingen of foto’s te vinden op internet voor je blog, website of presentatie. Er is veel te doen over auteursrechten op foto’s en je kunt problemen krijgen als je niet goed oplet en de verkeerde foto op je site gebruikt. Toch zijn er veel fotosites waar je goede foto’s kunt vinden die je ook daadwerkelijk mag gebruiken omdat rechthebbenden vooraf toestemming gegeven hebben. Dat kunnen betaalde stockfotosites zijn die je een gebruiksrecht voor een foto verkopen maar ook gratis fotosites die je middels een licentie toestemming geven voor (commercieel) hergebruik van foto’s.

Hieronder vind je een overzicht van blogposts die ik geschreven heb over (stock)fotosites waar je foto’s kunt vinden die je onder een gebruikslicentie mag gebruiken voor je blog of site maar ook diverse blogs over het vinden van foto’s met een Creative Commons licentie.

Waarom moet je op het auteursrecht letten van foto’s en afbeeldingen op je blog of site? Dat leg ik hier uit.

Laatst bijgewerkt op 2 mei 2018

Comments (3) Write a comment

  1. Vroeger gebruikte ik SXC.hu (Stock Exchange). Tegenwoordig is dat FreeImages.com, onderdeel van Getty. Volgens mij nog steeds gratis.

    Reply

  2. Klopt volgens mij inadrdaed. Mobiele toegang gaat geld kosten. Voor studenten van mijn instelling is (wordt) dit gelukkig geregeld, want Hogeschool Rotterdam is een van de instellingen waar ThreeShips mee samenwerkt bij de ontwikkeling van de apps. Wij dragen financieel bij aan de ontwikkeling.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top